Başkan Hüseyin Sözlü, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Adana’ya gelen Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi James Larsen’i makamında konuk etti.  Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar’ın hazır bulunduğu ziyarette Türkiye ile Avustralya arasındaki ekonomik ilişkiler, tarım ve hayvancılık, Suriye’de yaşanan iç savaş ve terörle mücadele konuları değerlendirildi. 
ADANA’NIN TARIMSAL GÜCÜNÜ ANLATTI
Başkan Hüseyin Sözlü, hem ziraat mühendisi, hem de çiftçi bir ailenin bireyi olarak Avustralya’da tarım ve hayvancılık sektörlerinde yürütülen başarılı çalışmaları yakından takip ettiğini kaydetti. Başkan Sözlü, Adana’nın birim alanda verimlilikte dünya çapında önemli bir tarımsal bölge olduğunu, yöre çiftçisinin mısır ve narenciye üretimini uluslararası ölçekte başarıyla sürdürdüğünü dile getirdi.
Türkiye ile Avustralya arasında ekonomik ilişkilerin güçlenmesinin tarım ve hayvancılık sektörleri zemininde güçlenebileceğini ifade eden Başkan Sözlü, her iki ülkenin üreticileri ve tarıma dayalı sanayicileri arasında köprü görevini memnuniyetle üstleneceklerini bildirdi.
“AVUSTRALYA’NIN TARIMSAL BAŞARISINI GIPTAYLA İZLİYORUZ”
Başkan Sözlü, “Bereketli topraklarıyla tarımsal üretimin merkezi olan Adana’da, tarım makineleri ve ekipmanları imalatında da Avrupa Birliği standarlarında üretim yapılıyor. Özel makine ve alet kapasitesi de oldukça yüksek. Avustralya’da da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta çok başarılı örnekleri gıptayla izliyoruz. Ceviz üretiminde de Avustralya ileri düzeyde makineler geliştirdi. Her iki ülkenin bu konularda karşılıklı yarar sağlayacağına inanıyorum. Adana ile Avustralya arasında işbirliği köprüsü kurmaya da hazırız” dedi.
AVUSTRALYA HEYETİ ADANA’YA GELECEK
Büyükelçi James Larsen de ülkesinin Türkiye’nin terörle mücadelesini desteklediğini ifade edip, Adana Valiliği’ne yönelik bombalı saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.  Büyükelçi Larsen, Adana Ticaret Odası ve Adana Sanayi Odası’na ziyaretler yaptığını, karşılıklı ticaret ve ekonomik işbirliği konularını görüştüklerini söyleyip,  Avustralya’dan bir heyetin Adana’ya ziyaretini planlayacaklarını duyurdu. Ziyaretin sonunda Başkan Hüseyin Sözlü, misafir Büyükelçi Larsen’e üzerinde Sabancı Merkez Camii’nin fotoğrafı bulunan plaket, bozkurt heykeli ve el dokuması Saimbeyli kilimi hediye etti.