İSTER OKU
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümünde kentin geleceğine yön veren hizmetler arasındaki 5 dev projenin açılışını hemşehrileriyle birlikte coşkuyla gerçekleştirdi. 2017’yi ‘Altın Hizmet Yılı’ ilan eden Başkan Sözlü, “Adana’nın yalnızca bugünü değil, gelecekteki 100 yılını planlıyoruz” dedi.

GURUR GÜNÜ HİZMET AÇILIŞLARIYLA TAÇLANDI

Adana’nın ‘gurur günü’ olan 5 Ocak’ta üzeri kapatılan D-400 Karayolu Turhan Cemal Beriker Bulvarı Altgeçidi (Karnıyarık), Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi, Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi, Çok Katlı Asansörlü Otopark ve Saimbeyli Mezbahanesi’nin toplu açılışında binlerce Adanalı büyük coşku ve gurur yaşadı. Turhan Cemal Beriker Bulvarı Altgeçidi’ndeki görkemli törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş ile Adana’nın ve komşu illerin ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Kuvayi Milliyeciler, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Bandosu, Kuvayi Milliyeciler ve Mehter Takımı marşlar ve danslarıyla töreni renklendirdi. Daha sonra din görevlisinin yaptırdığı duaya törene katılan protokol ve vatandaşlar eşlik edip, Fatiha okudu.

“GELECEK 100 YILI PLANLIYORUZ”

Coşkulu alkışlar eşliğinde hemşehrilerine hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümü olan 5 Ocak’ta 5 dev projeyi Adanalıların hizmetine sunmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti.
‘Bütün Şehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından ‘Kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı’ olarak Adana’nın yalnızca bugünü değil, gelecekteki 100 yılını planladıklarını vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, açılışı yapılan projelerle ilgili bilgiler verdi. 
Başkan Sözlü, “Dev açılışlarımızı da bu öngörü ve planlama doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. 4 yıl önce Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yaklaşık 36 milyon lira harcanarak yapılan ve Adanalıların Karnıyarık olarak nitelendirdiği D-400 Karayolunun üzerini 451 adet betonarme kirişle kapattık. Güzergahın üzerindeki yan yolları da 4’er şeritli olacak şekilde genişlettik. Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi ile ulaşımı kuzey-güney yönünde tünellerle rahatlattık” diye konuştu.

ARİF NİHAT ASYA’NIN ÇOCUKLARI DA TÖRENE KATILDI

Başkan Sözlü, hemşehrilerine hitabını sürdürürken Arif Nihat Asya'nın kızı Fırat ve oğlu Murat Asya’yı da yanına davet edip, Seyhan nehri kıyısında yaptıkları Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi’nden söz etti. Başkan Sözlü, “Bayrak Şiiri’ni 5 Ocak Adana’nın kurtuluşu için yaşan merhum Arif Nihat Asya’nın anısını yaşatmak üzere Atatürk Evi ve Zübeyde Hanım Parkı ile komşu olan Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi, 15 bin metrekare alanda inşa edildi. 70 metre uzunluğundaki bayrak direğinde 96 metrekarelik dev Türk Bayrağı dalgalanmaya başladı. Seyhan Belediyesi ile işbirliği içinde yaklaşık bin 250 metrekare alanda yaptığımız 116 araçlık çok katlı asansörlü otopark da ‘Adana’da bir ilk’ unvanını taşıyacak. 9 adet 12 araçlık ve 1 adet 8 araçlık döner katlı elektromekanik otopark sistemi ve son olarak Saimbeyli Mezbahanesi'nin açılışını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

“EN BÜYÜK KAYNAĞIM HALKIN DESTEĞİ”

18 yıldır halkın oylarıyla seçilen belediye başkanı olarak, Milli Mücadele meşalesinin yakıldığı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük övgüsüne mazhar olmuş Adana’da 5 dev projenin açılışını şerefli hüviyet ve bir borç olarak gördüğünü kaydeden Başkan Sözlü, “, düşman kuvvete direnci ile Büyük Önder Atatürk’ün övgülerine mazhar olmuş bereketli Çukurova topraklarında, Adana’da refah toplumunun inşasına katkı sunacak bu 5 dev projeyi hizmete açmaktan gurur duyuyoruz” diye seslendi. 
En büyük kaynağı halkın desteği olduğuna inandığını belirten Başkan Sözlü, “Bugün açılışını yaptığımız bu 5 dev hizmeti de yine Adanalılardan aldığım kudretle gerçekleştiriyorum. Bu gururla siz değerli hemşerilerimin kurtuluş bayramını bir kez daha kutluyor, hizmetlerimizin Adana'ya hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

COŞKULU ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE AÇILIŞ KURDELESİNİ KESTİLER

Başkan Sözlü, konuşmasının sonunda açılış kurdelesini kesmek üzere sahneye protokol üyelerini, Kuvayi Milliyecileri, şehit ailelerini ve terör gazilerini davet etti. Başkan Sözlü, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, Arif Nihat Asya'nın kızı Fırat ve oğlu Murat Asya, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt, Kuvayi Milliyeciler ve gazilerle birlikte coşkulu alkışlarla, konfeti yağmuru altında 5 dev projenin açılış kurdelesini kesti. Törenin ardından Başkan Sözlü, Çınarlı Mahallesi 61012 Sokak ile 61011 Sokak arasında Gizerler İş Merkezi'nin doğusundaki 116 araçlık Çok Katlı Asansörlü Otopark’ı Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte açtı.

İSTER İZLE