Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir Cemevi’ni ve Akkapı Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği’ni ziyaret ederek, Alevi camiasının temsilcileriyle bir araya geldi, sorunları dinledi. Atatürk’le Alevi toplumunun arasının açılmaya çalışıldığını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, MHP iktidarında, Atatürk’ün olmazsa olmaz olarak gördüğü laiklik ilkesine uygun şekilde, Sünni-Alevi ayrımı yapmadan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ibadet ve inanç özgürlüğünün korunacağını, buna uygun davranılacağını açıkladı.
 
Akkapı Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği’ni ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, araziyle ilgili hukuksal sorunların çözülmesinin ardından Akkapı’da birinci sınıf bir merkezin Alevi toplumuna teslim edileceğini ifade etti ve bunu yapmaktan şeref duyacaklarını açıkladı. Mevcut Cemevi’ni ciddi bir mimari projeyle ele almak, hatta büyütmek gibi bir fikrinin de olduğunu ifade eden Sözlü, "Şeyh Cemil Nardalı Konağı'nın sanki ikiziymiş gibi, türbeyi de içine almak istiyorum. Ayrıca hem tiyatro binasını rehabilite etmek, hem de binanın dış yapısını güçlendirerek depreme dayanıklı bir şekilde hazırlamak arzusundayım. Ayrıca yan taraftaki alanın cemevi adına satın alınması ile de ilgileneceğim" dedi.
İNANÇ, PAZARLIK UNSURU YAPILAMAZ
Tüm bu hizmetleri yaparken siyasi bir beklenti içinde olmadığının altını çizen Başkan Sözlü, "Türkiye'nin huzuruna, barışına katkı koymak istediğimizi bilmeniz bizim için yeterli. Siyasetçi elbette halkın desteğine ve oyuna muhtaçtır. Ama insanların inançlarıyla, temel kültür ve değerleriyle ilgili şeyler bizim için asla pazarlık unsuru olamaz. Burada MHP'ye bir tek oy bile çıkmasa, yine sizlerle görüşür, sizlere hizmet getiririz. MHP gerçekten Atatürkçü, Cumhuriyetçi, çağdaş demokrasiye inanan bir siyasi partidir. Ayrıca laiklik prensibine de sıkı sıkıya bağlı. Burada sizin inançlarınız ile ilgili bağlar, bağlantılar olduğundan dolayı laiklik prensibini de biz ihlal etmeyiz. Ayrıca sizler Adana'nın yerlisi, en eskilerindensiniz. Bunları size bir lütufmuş gibi sunmak ne Adanalılığımıza ne de milletimize duyduğumuz saygıya yakışır" diye konuştu.
ORTAK MİRASIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ
7 Haziran seçimlerinde milletin demokratik kültür ile hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Sözlü, şunları söyledi:  "Birinci önceliğimiz güvenlik ve terör meselesidir. Cumhuriyet'in kazanımları ve vatan coğrafyasının bölünmez bütünlüğüdür. Atatürk ve silah arkadaşları; Nardallar, Boğalar ve Atatürk'ün Pozantı'da  Belediye Başkanı tayin ettiği Dıblanzadeler, hepsi O’nun yakın çalışma arkadaşlarıdır. Yani az çok akrabanız olan insanlar. Siz Cumhuriyet denildiğinde Atatürk'ün yanında irade beyan eden, onun için çarpışan ve bedel ödeyen insanların evlatları, torunlarısınız. Bu mirasa sahip çıkma noktasında dik bir duruş göstermeniz lazım. Bu işin şakası yok.”
TÜRBE VE ZİYARETLERE HİZMET GİDECEK
Bölgedeki türbeler ve türbelere geçiş yolları konusuna da değinen Başkan Sözlü, şöyle devam etti: "Bu bölgede ne kadar türbe ve ziyaret varsa onların hepsini tespit edin. Hak ya da mal bağışında bulunan olur, ya da garibandır, parası yoktur, parasını veririz. Daha da olmadı gider evinin bahçesine de yapabiliriz. Biliyorsunuz bunun Karataş Yolu'nda bir örneği var. Kısacası siz bana taleplerinizi bir dilekçe halinde verin, ben de geniş alanlar olarak onları da kamulaştırayım, satın alayım, düzelteyim ve size teslim edeyim. Ben bu konuda da size söz veriyorum."
SAMİMİYET VE SICAKLIK KARŞILIKLI
Aynı gün Yüreğir'de bulunan cemevini de ziyaret eden Başkan Sözlü, Alevi vatandaşlar ile bir araya geldi, onların sorularını yanıtladı. Burada yaşayan vatandaşlarla yaklaşık 2 buçuk, 3 yıldır yakın ilişkiler geliştirdiğini,  samimi ve kardeşçe yaklaşımlar gördüğünü söyleyen Başkan Sözlü, “Gönlünüzün bize açık olması  bizim için her şeyden önemli. Sizlerin samimiyetinden ve sıcaklığından zerre kadar endişe ya da şüphe içerisinde olmadık. Sizlerin de bizim samimiyetimizden zerre kadar şüpheniz olmasın. Bugün Türkiye'de gelmiş olduğumuz nokta, milletimizin birbirine samimi ve kardeşçe yaklaşımının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu." dedi.
ATATÜRK İLE ALEVİ TOPLUMUNUN ARASINI AÇAMAZSINIZ
AKP'nin Atatürk ile Alevi toplumunun arasını açma noktasında sık sık çıkışlar yapmakta olduğuna işaret eden Sözlü, "Alevileri kendileri yeni keşfetmiş gibi davranıyorlar, oysa  Atatürk daha 1920'de Pozantı'ya geldiğinde Belediye Başkanlığını Dıblanzadeler'den bir kişiye vermiştir. Atatürk'ün Aleviler’le birlikte girdiği milli bir Kurtuluş Savaşı vardır. Dolayısıyla Adanalıların gerek Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında gerekse Cumhuriyet'in kurulmasında ciddi katkısı vardır. Bu topraklarda Sünnü-Alevi ayrımı yapılmadan, kardeşçe yaşayacağız. Onun için biz ortak paydada, bir ve beraber olabiliriz. Birileriyle bir olmak için Sünni ya da Alevi arayışında olmak zorunda değiliz. Zaten meseleye böyle baktığımız zaman Cumhuriyet'i anlayabilir, Atatürk'ün bize bıraktığı mirasa sahip çıkarız. Milletin etnik ve mezhepsel tariflerle ayrıştırıldığı, Cumhuriyet'e ve ona ait ne varsa yerle yeksan edildiği, husumetle, düşmanca yaklaşılan bu dönemde inşallah siz değerli hemşehrilerimizin de sağduyusu ile 7 Haziran'da demokrasimizi kökleştirmek için sandıkta üzerimize düşeni yaparız. Bu seçimlerde muhakkak oy kullanılmalı, milletimizin menfaatlerini ayakta tutma mücadelesi vermeliyiz" şeklinde konuştu.
HİZMET, İNANÇ İSTİSMARI YAPILMADAN GEÇEKLEŞTİRİLMELİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de MHP Seçim Beyannamesinde Alevi toplumunu Türk milletinin temel omurgası olarak gördüğünü belirten Başkan Sözlü, Alevi toplumunun inanç değerleri ile ilgili yatırım ve yaptırımın MHP döneminde yapılacağını vurguladı. Başkan Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: "Ayrıca Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Cumhuriyetçi ve laik duruşunu hiç bozmamıştır. Bitirmiş olduğumuz bir çok cemevinin açılışını, inanç istismarı olmasın diye, sessizce genel başkan yardımcılarına yaptırmıştır. İnanç sömürüsü olarak değerlendirilebilecek bir anlayıştan uzak durmak gerekir. Yüreğir'de yapılacak cemevi, mimari açıdan Türkiye'nin en zarif cemevlerinden biri olacak.”