Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir Cemevi’nde Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen aşure günü etkinliğine katıldı. Başkan Sözlü, Muharrem Ayı’nın mübarek ve kutlu olması temennisinde bulunarak başladığı konuşmasında, Kerbela’ya değindi.

Başkan Sözlü, “Elbette ‘Muharrem Ayı, aşure’ denildiği zaman, Kerbela’nın hafızalarımızdaki yeri, tortusu ortaya çıkar. Kerbela kara bir sayfadır. Cenab-ı Allah benzerlerini yaşatmasın. Biliyoruz ki özellikle de ülkemizde mazlumdan yana olan tavır, fıtratımızda var olan mazlumdan yana olma eğilimi, Kerbela’nın mazlumlarını sahiplenen bir üslubu bizlere benimsetir” dedi.

ZAMANIN YEZİTLERİNİ İYİ OKUMAK GEREKİR

Anadolu Müslümanlarının tavır olarak, duruş olarak özelliğinin, çocuklara verilen isimlere bile yansıdığını belirten Başkan Sözlü, “Ali’ler, Zeynep’ler, Hasan’lar bizde çoktur, Yezit ve Muaviye ismine kimse rastlamaz ama ruhen onları taklit edenler muhakkak var. Müslümanlık kisvesi altında, Yezit gibi, Muaviye gibi zulmedenleri kast etmeyeceğim sadece. Onlar gibi olanlara elbette karşı koyacağız ama bugün Hz. Hüseyin’den yana olanlar Cumhuriyetten yanadır, Gazi Mustafa Kemal’den yanadır, O’nun mirasından yanadır. İşte Cumhuriyetin değerlerine, milletimizin bütünlüğüne kast edenlerin, duruşu ne olursa olsun Yezit’ten, Muaviye’den farkları yoktur. Bu şekilde zamanın yezitlerini de iyi okumak gerekir diye düşünüyorum. Afiyet olsun, Allah kabul etsin” diye konuştu.

Başkan Sözlü Cemevi cemaatıyla sohbet etti, kazanlarda aşure pişirenlere eşlik etti.