Öğrencilerin sorularını sabırla yanıtlayan ve zamanı geldiğinde siyasetle uğraşmalarını tavsiye eden Başkan Hüseyin Sözlü, Adana’da Ceyhan’da olduğundan daha başarılı bir belediye başkanlığı dönemi geçireceğini söyledi.
Başkan Hüseyin Sözlü, özgeçmişinden başlayarak etkili sorular soran lise öğrencilerini titizlikle yanıtladı.
-Eşiniz sizi destekliyor mu?
--Eşim beni her konuda destekliyor. Uzun süredir siyasetle uğraştığım için zaten aileme yeterince zaman ayıramıyorum. Eşim ve çocuklarım bana her zaman anlayışla yaklaşıyor ve bu da başarımı artıran etkenlerin en önemlilerinden.
 - Siyasetle ilgilenmeye ne zaman başladınız?
--Çocukluk yıllarından itibaren siyaseti izlerdik fakat faal olarak üniversite yıllarında, Erzurum Ülkü Ocakları’nda başladım. 1986 ylından itibaren faal olarak siyasetin içindeyim.
-Ailenizde başka siyasetçi var mı?
--Bir aileye bir siyasetçi yeter. Benden dolayı hepsi siyasetin içinde ama benim dışımda fiili olarak uğraşan başka isim yok.
-Kendinize örnek aldığınız bir siyasetçi var mı?
--Mustafa Kemal Atatürk, Alpaarslan Türkeş ve Devlet Bahçeli.
-Seçimin ardından sonuç hemen belli olmadı. Oylar yeniden sayıldı. Bu sizi endişelendirip, heyecanlandırdı mı?
--Her sayımda aradaki farkı artırdık. Dolayısıyla sonuçtan emin olduğumuz için heyecan yaşamadık. İtirazlar ve yeniden sayımlar iktidarın başarımızı engelleme çabalarıydı.
-Sosyal medyanın siyasetteki etkisi sizce nedir?
--Sosyal medya da insanlara ulaşmamızın, mesajlarımızı onlara iletmemizin önemli bir yoluydu ve günümüz dünyasının vazgeçilmezleri arasına girdi. Biz de sosyal medyayı seçim süreci boyunca etkili kullandık.
-Türkiye’de hiç kadın Cumhurbaşkanı olmadı. Bir kadın cumhurbaşkanımız olmasını destekler misiniz?
--Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına bir çok çağdaş ülkeden önce çeşitli haklar kazandırmıştır. Türkiye’de kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkının önünde engel yoktur. Elbette böyle bir seçim olursa yürekten desteklerim. Türk kadını başaramayacağı hiçbir görev olmadığını defalarca kanıtlamıştır.
-Adana’da, Ceyhan’daki gibi başarılı olabilecek misinizi?
--Adana’da Ceyhan’dan daha başarılı olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın
-Projelerinizi hazırlarken gençlerin görüşünü alıyor musunuz?
Gençlerimizin ve kadınlarımızın başarımızda emeği çoktur. Elbette biz çalışırken, proje hazırlarken onların da görüşlerini, değerlendirmelerini dikkate alıyoruz. Aksinin olması mümkün değil.
Hüseyin Sözlü, röportajın sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.