YIKIMIN TAMAMLANMASININ ARDINDAN ALANI İNCELEDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün 4 yıllık hizmet döneminde 1 milyon 687 bin metrekare yeşil alan kazandıran Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana’nın prestijini yükseltecek yeni bir kent meydanını kente kazandırmak için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Başkan Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarının güneyinde, Atatürk Caddesi ve D-400 Karayolu’na cepheli 10 katlı Türk Hava Kurumu (THK) binasının yıkım çalışmalarının ardından bölgeye gelerek alanı inceledi.

‘’BELEDİYE BİNALARI KENTİN AYNASI, VİTRİNİ, SEMBOLÜDÜR’’

İnceleme esnasında yıkımla ilgili görüş ve düşüncelerini aktaran Başkan Sözlü, ‘’Belediye başkanları  şehrin nasıl baş mimarı ise belediye binaları da bulundukları kentin aynası, vitrini, sembolüdür. Adana Büyükşehir Belediyesi tarihi taş binası ve hemen arkasında bulunan hizmet binası, şehirdeki kentleşme içerisinde kaybolmak üzere iken hem belediye binamızın etrafına nefes aldırmak hem de vatandaşlarımıza bir kent meydanı kazandırmak için kolları sıvadık. Atatürk Caddesi ve D-400 Karayolu’na cepheli 10 katlı, bin 367 metrekare arsa üzerinde, 24 daire, 33 büro ve 29 dükkandan oluşan THK binasını kamulaştırma işlemlerini sonuçlandırdık ve Türk Hava Kurumu (THK) binasında, kamulaştırma işlemlerinin ardından, yıkım çalışmalarını tamamladık’’ dedi.

‘’ADANA’DA KOLLEKTİF RUH HAKİM’’

Adana’da ‘birlikte başarıyoruz’ ilkesinin gelişi güzel olarak kullanılan bir kalıp olmadığını, kentin geleceğini inşa eden her projede üniversitelerden konunun uzmanı isimlerle, odalar ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket ettiklerini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, ‘’Kent Meydanı projemiz için de yine ‘birlikte başarıyoruz’ ilkemize bağlı kaldık, alanında uzman isimlerle bu projenin her aşamasında istişare ettik. Adana’da ortak akıl, kollektif ruh hakim; Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş bu konuda öncü. Meryem Abdurrahim Gizerler Orta Okulu’nun Kamulaştırma çalışmalarını ivedilikle sürdürüyoruz. Çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından okul binasının da yıkımıyla toplam 9 dönüm alanda Adana’ya kent meydanı ve meydanın altına da otopark kazandıracağız. Hedefimiz daha yeşil, daha yaşanabilir bir Adana’’ dedi.