Kuzey Kıbrıs’ın Türk dünyasının önemli bir parçası olduğunu söyleyen Başkan Sözlü, “Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, Kuzey Kıbrıs adına her zaman ev sahipliği yapmaya hazırız” diye konuştu.

KUZEY KIBRIS, TÜRK DÜNYASININ ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR

KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu’nu makamında konuk eden Başkan Sözlü, Kuzey Kıbrıs ile sarsılmaz bir bağın olduğunu ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:  “Kuzey Kıbrıs Türk dünyasının önemli bir parçasıdır. Türkiye’nin yanı başındaki kardeş devleti olarak, hem siyasi anlamda hem de ülke olarak güçlüdür. KKTC ile sarsılmaz bir bağımız var. Bu sarsılmaz bağı daha da kuvvetlendirmek, ilişkileri daha da güçlendirmek adına ticaret de yapmamız lazım.”

ADANA, KUZEY KIBRIS’A EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIR

Kuzey Kıbrıs’ın yeni devlet başkanını da tebrik eden Başkan Sözlü, “Umarım o da hayırlı çalışmalara vesile olur. Kıbrıs’ın dünyadaki gücünü daha da artırır. Ne zaman ihtiyaç olursa Adana Büyükşehir Belediyesi Kuzey Kıbrıs adına ev sahipliği yapmaya da hazırdır” dedi.

 

KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ise, Türkiye ile her zaman güzel ilişkiler içerisinde olduklarını belirtirken, bu ilişkileri daha da geliştirerek, yeni işbirlikleri kurmak arzusunda olduklarını aktardı.