Dar gelirli insanların sıkıntılarını kesinlikle idrak ettiğini belirten Başkan Sözlü, “Elbette toplu taşıma araçlarını kullanan orta ve dar gelirli hemşehrilerimiz ulaşım ücretleriyle ilgili düzenlemeden olumsuz etkilendi. Onların sıkıntısını idrak ediyorum. Fiyat ayarlaması halkın karşısına zam olarak çıktığı için olumsuz yansıyor. Nihayetinde halkın geçim sıkıntısı çektiğiyle ilgili itiraz edecek değilim.
Ne yazık ki iki yılı aşkın süredir Türkiye’de akaryakıt, yedek parça, otomotiv sektöründeki döviz rayiç bedellerinin artırılması bunun sonucunda otomotiv bedellerinde yükselme yaşanmıştır. Bize esnaf odalarının teklif ettiği zam oranının, yapılan düzenlemeden daha fazla olduğu da bilinmeli. Burada minibüs ve dolmuşçu esnafının, fiyat ayarlaması hususunda, ‘Biz şoförüz, bunları belediye ayarladı’ demesi, böyle bir üslup kullanmaları uygun değil. Teklifi kendileri yaptı ve biz de kendilerinin hizmeti sürdürmeleri noktasında düzenleme yaptık” dedi.

ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME YAPILACAK VE YÜZDE 50’YE VARAN İNDİRİM GERÇEKLEŞTİRİLECEK

İstatistikler sonucu ilginç bazı gerçeklerin ortaya çıktığını belirten Başkan Sözlü, “Adana’da belediye otobüslerinde yapmış olduğumuz ölçümlere göre, belediye otobüslerinden yararlananların yüzde 84’ü öğrenci, yüzde 12 civarında vatandaş indirimden yararlanıyor, yüzde 4-5 oranında da sivil vatandaş kulanım gerçekleştirmiş. Öğrenci kartlarının suistimal edildiği ortada. Öğrencilerimizle ilgili yeni düzenlemeler yapacağız. Örgün eğitimdekiler öğrenci indiriminden yararlanacak. Bir öğrenci her seferde 1 buçuk lira ödediğinde, ay boyunca kendileri için önemli bir rakam tutuyor. Aylık yüz lira, yüz 20 lira gibi bir rakamın, bir öğrenci için yüksek olduğunu kanaatini ben de paylaşıyorum. Bununla ilgili yeni ayarlamalar, düzenlemeler yapacağız. Öğrencilere yüzde 50’ye varan bir oranda indirim yapmaya olumlu bakıyorum. Sizler de takdir edersiniz ki; batık, bitik belediyeler var ve otobüs çalıştıramaz duruma gelecekler. Suyunuzu kötü kullanırsanız, hatlarınıza, şebekenize bakmazsanız zamanla hiç su veremeyecek hale geldiğinizde, şehir sudan mahrum kalır. Belediyenin bütçesini, belediyenin kaynaklarını halka hizmet noktasında verimli kullanmak gerek. Özellikle ulaşım gibi alanlarda bir sübvansiyonu da düşünebiliriz. Şu anda yıllık 35 milyon liralık bir sübvansiyonu var belediyenin. Bu son düzenlemeyle de zarardan 7-8 milyon liralık bir iyileştirme çıkacak. Benim öğrenci arkadaşlarımla ilgili samimi duygularım devam ediyor” diye konuştu.

 

MİNİBÜSLER OTOBÜS OLACAK VE DOĞALGAZLI ARAÇLAR KULLANILACAK

Yeni çözümler üreteceklerini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Bu kart sistemini oturttuktan sonra, hatta minibüslerin otobüse çevrilmesinin ardından,  yeni tercileri doğalgazlı oluşturduktan sonra Adana ulaşımına köklü çözümler koyacağız. Adana’da toplu taşımadaki minibüsler otobüs olacak, orta vadede tercihlerimiz doğalgazlı olacak. Önümüzdeki 5-6 aylık bir zaman diliminde sağlıklı zemine oturtup, kaçak ve kayıpları azaltıp, olumlu sonucunu halka yansıtabileceğimizi düşünüyorum. Popülist bir uygulamayla da, dalkavukluk niyetine belediyeyi kökten feda edecek bir fütursuzluk içinde de olamayız. Geçmiş dönemden bu zamana kadar yansıyan zafiyetleri, arızaları gidermek de samimi bir şekilde bizim boynumuzun borcu. Hemşehrilerimin, özellikle öğrenci kardeşlerimin feryatlarını duyuyorum ve önümüzdeki 5-6 ay içinde bunu kendilerine olumlu şekilde yansıtacağımızı bilmelerini istiyorum.”