Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye Kamusen Adana İl Temsilciliği’nce Öğretmenevi’nde düzenlenen geceye katıldı. Sendika yöneticilerinin ve üyelerinin, çok sayıda öğretmenin yoğun ilgi gösterdiği gecede söz alan Başkan Hüseyin Sözlü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenleri andı, bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

 

Başkan Sözlü, “Elbette öğretmenlik çok itibarlı, çok şerefli bir görev ve sıfat. Ne yazık ki günümüzde öğretmenlerimiz, başta ekonomik şartlar olmak üzere, kültürel, sosyal, bütün alanlarda hak ettiği değeri görememektedir. Üzülerek ifade ediyorum ki; ülkemizi idare edecek nesillerin ellerinden geçtiği öğretmenler, bugün iki evladını üniversitede birlikte okutmak durumundaysa ve biraz da pahalı şehirlerde yaşıyorsa, kendileri için hayat bir savaştan ibarettir” dedi.

İDARECİ ÖĞRETMENLER SORUNU

Bugünkü bakış açısıyla öğretmenlerin problemlerinin çözülmesinin mümkün olmadığını ifade eden Başkan Sözlü, “Özellikle idareci olan öğretmenlerin pozisyonlarıyla ilgili son dönemde, her ne kadar mahkemeden dönmüş olsa da, bir düzenleme yapıldı. Adana’da 21 bin öğretmenin 11 bini Türk Eğitim Sen’li. Türk Eğitim Sen’li öğretmenleri, idarecileri görevden alıp, yerlerine kendi arzu ettiklerini atayanlar, bu öğretmenlerin haklarını gasp edenler, bunun hesabını nasıl verecekler? Adana’da öğretmenlerin yüzde 51’i Türkiye Eğitim Sen’li ama siyasi idareye yakın sendikanın üyeleri, okullardaki mevcut yöneticilerin yüzde 70-80’ini teşkil ediyor. Bu hangi vicdani ve ahlaki değerlendirmeyle ifade edilebilir?” Diye konuştu.

ÖĞRETMENLERİN YETİŞTİRDİĞİ NESİLLER CUMHURİYETİN SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMİŞLERDİR

 Türkiye’de 7-8 ay sonra seçim yapılacağını hatırlatan Başkan Sözlü, şöyle devam etti: “Ülkemizde haksızlıkların sona ereceği bir dönem başlayacak. O gün geldiğinde milletimiz bir değerlendirme yapacaktır. Türkiye Kamu Sen üyesi öğretmenler olarak, devletin ve milletin birliği noktasında, kendi özlük haklarınızını ikinci plana itmiş, böyle bir fedakarlığı yapmış insanlarımızsınız. Cumhuriyeti korumak, kollamak, devleti ve milleti yüceltmek noktasında, Atatürk’ün ülkeyi emanet ettiği bir meslek grubu varsa, 1. sırada öğretmenlerimiz gelir. Cumhuriyetin emaneti, çağdaş medeniyete uzanma noktasında çaba göstermenin sorumluluğu, Atatürk’ün vasiyetine göre 1. sırada öğretmenlerimize aittir. Nihayetinde o öğretmenlerin yetiştirdiği nesiller cumhuriyetin sorumluluğunu üstlenmişlerdir. Önümüzdeki seçimler Cumhuriyet değerlerinin korunması açısından çok önemlidir. Atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra, hiçbir şeyin değeri kalmayacaktır.”

Türkiye Eğitim Sen Adana 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse, Başkan Sözlü’ye konuşmasının ardından plaket sundu. Başkan Sözlü, Öğretmenevi’nden ayrılmadan önce fuayede sanatseverlerin beğenisine sunulan resim sergisini de gezdi.