Başkan Sözlü, “Öğretmenlerimize çocuklarımızı, bir başka deyişle geleceğimizi emanet ediyoruz. Eğitimin, bir çocuğun, dolayısıyla da toplumların şekillenmesindeki önemi düşünüldüğünde, öğretmenlerimizin omuzlarındaki yükün ağırlığı hepimiz tarafından hissedilir.

Öğretmenlerimizin daha iyi koşullarda çalışması için devlet, toplum ve birey olarak elimizi taşın altına koymakta tereddüt etmemeliyiz. Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin de, fedakarca çalışmaya devam ederek, Türkiye’yi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine yükselteceğinden bir an bile şüphe etmiyorum” dedi.

EĞİTİM STANDARTLARINI YÜKSELTMELİYİZ

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünü de hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, “Anadolu’daki bin yıllık varlığını devam ettiren milletimizin, daha güçlü, daha sağlam ve daha zengin olması için çağdaş eğitimin önemini çok iyi biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşaması ve refah toplumları arasındaki yerini alması için, uluslararası standartta eğitim-öğretimin ulaştığı çocuk ve genç sayısını hızla artırmalıyız. Öğretmenlerimizi yetiştirirken de, bu kriterlere ulaşmalarını sağlamalı ve fedakarlıklarının üzerine, modern bilgi birikimini eklemeliyiz” diye konuştu.

ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ
Öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi, atama bekleyen öğretmenlerin mağdur edilmemesi gibi sorunların bir an once çözülmesi gerektiğini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, eğitime bütçeden ayrılan payın da artırılmasının elzem olduğunu dile getirdi.
Sorunların azaldığı, eğitim-öğretimin kalitesinin yükseldiği günlere birlikte ulaşma dileğini ifade eden