Sarıçam Asım Savaş Spor Salonu’nda “O’nu Anmayan Hiçbir Gönül Kalmasın” başlıklı Kutlu Doğum etkinliğinde İlahiyatçı Yazar Necmettin Nursaçan, konferans verdi. Nursaçan, ilgiyle dinlenen konuşmasında peygamber sevgisini, Hz. Muhammed’in hayatını, güzel ahlakını, adaletini anlattı. Hacı Mehmet Tanç’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti sunduğu programda Fatma Beyza Gündoğan şiirler, Sedat Uçan ilahiler seslendirdi. Kum Sanatı Ustası Veysel Çelikdemir de, salonu dolduran Sarıçamlılara gecenin ruhuna uygun birbirinden güzel dini tasvirler sergiledi. Geceye katılan tüm davetlilere kırmızı güller hediye edildi. 
“PEYGAMBER SEVGİSİ BİR ARAYA GETİRDİ”
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan ve Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan’ın da katıldığı kutlamada hemşehrilerine hitap eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Peygamber sevgisi” ile bir araya geldiklerini vurguladı. 
Başkan Sözlü, Müslümanların inandığı değerleri yüceltmesi, hürmet etmesi için birlik, beraberlik ve dayanışma ortaya koymasının şart olduğunu kaydetti. 
Tüm kainatın Hz. Muhammed’in yüzü suyu hürmetine yaratıldığını ifade eden Başkan Sözlü, “Yüceler yücesi Peygamberimizin ümmeti olarak, O’nu takip ederek geleceğimizi kurtarabiliriz. Hem dünyada huzura ermek, hem de ahiretimizi kazanmak için Peygamberimizin aydınlattığı yoldan ilerlemek zorundayız” dedi.
“AKIL, BİLİM, AHLAK REHBERİMİZ OLMALI”
Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in akıl, bilim ve ahlaka çok büyük değer verdiğinin altını çizen Başkan Sözlü,  Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde de bu yüce değerleri topluma yansıtmayı amaçladıklarını ifade etti. 
Başkan Sözlü, “Peygamberimizi anarken, O’na olan sevgimizi ve hürmetimizi gösterirken, hayatımızda da akıl, bilim ve ahlak rehberimiz olmalıdır. Cenabı Allah, inşallah Peygamberimizin yüzü suyu hürmetine, samimi Müslümanların yüzü suyu hürmetine kurtuluşumuzun önünü açar” diye konuştu.
Programın sonunda İlahiyatçı Yazar Necmettin Nursaçan ile etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan kişilere çok teşekkür eden Başkan Sözlü, çini işlemeli vazo ve çiçek hediye etti. İlçe belediye başkanları da konuklara çiçekler sundu.