Hazırlık çalışmaları Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü’nün gözetiminde devam eden sempozyuma, yurt dışından ve yurt içinden toplam 170 akademisyenin katılması kesinlik kazandı.

6’sı yurt dışından olmak üzere toplam 57 farklı üniversiteden, her biri alanında uzman akademisyenler sempozyuma katkıda bulunacak. Ayrıca çeşitli kamu kurumlarından ve araştırmacılardan da büyük ilgi gören sempozyumun, adeta bir tarih şöleni şeklinde geçmesi bekleniyor. Prof. Dr. Yılmaz Kurt başkanlığında çalışan Yürütme Kurulu’na, Çukurova Üniversitesi akademisyenleri katkı koyuyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde sempozyumla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Sempozyumun önemine değindi ve Adanalıları davet etti. Başkan Sözlü, “Belediye olarak bizlerin tek görevi; şehrin fiziki ve çevresel görünümüne katkı sağlamak, Adana insanının kamusal yaşam alanlarını genişletmek ve rahatlatmak değildir. Bizlerin en önemli görevlerinden biri de gençlerimize, çocuklarımıza, halkımıza öz kültürümüzü, topraklarımızın tarihini anlatacak, tanıtacak faaliyetler düzenlemektedir. Çünkü tarih bir milletin geleceğidir. Tarihten alınacak dersler sağlam bir gelecek, isabetli bir ülkü için gereklidir. İşte bu şevkle uluslararası arenada bu büyüklükte bir sempozyum düzenlemenin haklı gururunu yaşamaktayım” dedi.

2000 SAYFALIK ADANA TARİHİ KİTABI OLUŞTURULACAK

Adana tarihinin ilk kez bu kadar geniş kapsamlı ele alınacağı sempozyumda;  Adana’nın bilinen tarihinden 1980’lere kadar tüm tarihi süreçleri hakkında bildiriler sunulacak. 3 gün boyunca devam edecek olan sempozyumda akademisyenlerin sundukları bildiriler kitap haline getirilecek. Sempozyum bitiminde yaklaşık 2000 sayfalık dev bir Adana Tarihi kitabı ortaya çıkacak.

Yıllardır ihmal edilen Adana ve Çukurova tarihini her yönüyle ele alacak olan tarih şölenine Adana halkı da davetli. Sempozyum 17 Nisan 2015 Cuma günü, Sheraton Oteli’nde saat 09’da başlayacak.