Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilciliği ile Adana Ülkü Ocakları’nın terör olaylarına tepki göstermek amacıyla düzenlediği yürüyüşe katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslendi.

Şehit sayısının her geçen gün artmasından dolayı acılı, ızdıraplı ve üzgün olduklarını belirten Başkan Sözlü, “Aziz Türk Milleti, Büyük Türk Milleti, hain, işbirlikçi PKK terör örgütü karşısında, ne yazık ki acze düşürülmüştür. Kıymetli, genç, fidan gibi memleket evlatları hergün kurban edilmektedir. Hakkari’de, Iğdır’da memleketin aziz çocukları, fidanları genç yaşlarında şehit edilmişlerdir. Hergün havaalanlarında şehit cenazesi karşılıyoruz. Bu, milletimiz için, Büyük Türk Milleti için aczdir, zulümdür. Bugün memleket evlatları şehit düştükçe televizyonlarda arzı erdam edip, hesabının sorulacağını söyleyenlere inanmayın. Terörün azdığı1984 yılından bu yana şehitlerimizin kanlarının yerde kalmayacağı söylenmektedir. Liderimiz, hemşehrimiz Sayın Devlet Bahçeli yıllar önce ne dedi? ‘Kandile Türk bayrağı dikilmelidir’ dedi. Bugün ‘kanları yerde kalmayacak’ söylemleri arasında, hergün memleket evlatları şehadet şerbetini içerken, Kandil’e doğru bir hareket yapamıyorsan, Kandil’in dört bir yanına Türk taburlarını yerleştiremiyorsan, biliniz ki yine bir aldatma senaryosu vardır. Kandil’e Türk taburlarını Türk Milleti’nin evlatları dikebilir ancak. Yabancı güçlere gebe olanlar Kandil’e harekat yapamazlar. Bir taarruz anında değil, yerlerinde beklerken memleket evlatları şehadet şerbetini içmektedir. ‘Kanları yerde kalmayacak, hesabı sorulacaktır’ diyenler, dün Türkmen Beyi çözüm süreci denilen zamanda, bunların sığınaklarında güçlendiklerini, yığınak yaptıklarını ve silah depoladığını söylediğinde, bizi kandan beslenmekle suçladılar. Şehit cenazesi gelmediği takdirde bizim baraj altında kalacağımızı söylüyorlardı. Elbette biz şehit vermekten, şehit olmaktan çekinmeyiz ama şehit verdiğimizde hainleri, sığınaklarını yerle yeksan etmiş olmalıyız” dedi.

DİN ADAMLARI ŞEHİT CENAZELERİNDE DİKKATLİ DAVRANMALI

Aziz Türk Milleti’nin evlatlarının 400 milletvekili isteyenlerin hırsına kurban edildiğini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Onların oyunu alabilmek için yürütülen süreçte bölge, dinamit, mayın, bomba deposu haline getirilmiş ve Türk çocukları, mehmetçikler, polisimiz kahpece katledilmektedir.

Şehit cenazelerinin arbede yeri olmasını istemiyoruz ama bu konuda yöneticilere de çok iş düşüyor. Son dönemde şehit cenazelerine çok fazla din adamı katılıyor ve orada şehit cenazesi adabıyla ilgili insanlara ders vermeye kalkıyorlar. Buradan onlara sesleniyorum; siz namaz kıldırmanın adabına ve şehidin ruhuna saygılı olun yeterli. Size ve size talimat verenlere bir kez daha sesleniyoruz. Milli Mücadele döneminde gerçek din adamlarını bu millet görmüştü. Şeyh Saitleri, Seyit Rızaları, işbirlikçi hocaları da görmüştü. Onlar gibi kalleş ruhlu olmayın. Atatürk’ün arkasında olup, Milli Mücadele için Anadolu’yu arşınlayan, camilerde hutbe okuyan, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif’i kendinize örnek alın” diye konuştu.


ADANA TERÖRE KARŞI GÜÇLÜ MESAJ VERİYOR

Yürüyüş ve miting ile Adana’nın uyandığını ifade eden Başkan Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: “Adana bugün gaflet, delalet içinde olanlara, devletimizi acz içine düşürüp hükümet olma iradesini kaybedenlere, hain teröristlere, PKK’lılara ve onların başındakilere bir mesaj vermiştir. Adana için bu sürpriz değildir. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da bağımsızlık ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk’e ilk sesi Adanalılar vermiştir. Bu duruş nasıl ki Milli Mücadele’yi ateşlemiş, Kurtuluş Savaşı’na en büyük desteği vermiş, Atatürk’ün yanında tek ses olmuşsa, terörle mücadelede de acz içinde olan devletimizi ayağa kaldırmaya, milletimizi uyandırmaya, gaflet içindekilere gerekli mesajı vermeye hazırdır. Adana teröre karşı milli bütünlüğümüzü, devletimizin bütünlüğünü sonuna dek savunulacağının yiğit sesidir.”