Büyükelçi Saparbekuly i makamında konuk alan Başkan Sözlü, " Uluğ Türkistan yeniden hakikat olmalı.Biz de bu kutlu ülküye Adana'dan gereken desteği veririz" dedi

‘’TÜRKİSTAN’DAN GELEN TÜRKLER KURDU’

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Adana'ya gelen Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Adana Büyükşehir belediye başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Sözlü, Türkiye'nin isminin Türkistan'dan gelen Türkler kurduğu için Türkiye olduğunu belirtti.

‘’KAZAKİSTAN’I TÜRKİYE’DEN AYRI GÖRMÜYORUZ’’

Kazakistan'ı Türkiye'den ayrı görmediğini ifade eden Başkan Sözlü, "Burası sizin yurdunuz. Şüphesiz inancım o ki Kazakistan büyürse Türkiye büyür. Türkistan bölgesinde iş birliği geliştirirken yakın coğrafyasındaki Türkiye ile de iş birliğini geliştirmeli. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda köprü vazifesi görmeye hazırız’’ dedi.

‘’ADANA’YI TEKSTİL MERKEZİ OLARAK GÖRÜYORUZ’’

Büyükelçi Saparbekuly ise Adana’yı tekstil merkezi olarak gördüklerini ifade ederek Başkan Sözlü’ye samimi karşılaması için teşekkür etti. Adana ve Kazakistan arasındaki ilişkilerin kuvvetlendirileceğini ileten Başkan Sözlü, ziyaret sonunda Büyükelçi ve heyetine Türklerin  düştüğü her dar boğazdan kurtuluşunu simgeleyen Bozkurt heykeli hediye etti.