Devlet Bahçeli Köprüsü Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Yapımı tamamlandığında Türkiye’nin yükünü omuzlayan Liderimiz Devlet Bahçeli, Adana’nın trafik yükünü de omuzlayacak” dedi

24 AYAK ÜZERİNE 1625 METRE UZUNLUĞUNDA 40 METRE GENİŞLİĞİNDE

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın itibar projesi olan Devlet Bahçeli Köprüsü şantiye alanında gazeteciler, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları ile bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Şahin, Devlet Bahçeli Köprüsü’nün 24 ayak üzerine inşa edildiğini şuan 13 ayağın tamamlandığını, 4 ayağın da su altında olduğunu ifade ederken köprünün bin 800 metre uzunluğunda, 39 metre genişliğindeki 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli karayolu, çift hatlı demiryolu şeklinde projelendirildiğini aktardı.


HÜKÜMET YATIRIMLARININ TRAFİK YÜKÜNÜ EN AZA İNDİRGEYECEK

Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Devlet Bahçeli Köprüsü’nün Adana’nın itibar projesi olduğunu ifade ederken köprünün yapılış amacını “Hükümet eliyle Adana'ya farklı yatırımlar yapıldı. Şehir hastanesi, stadyum, bölge adliye mahkemesi binası gibi... Ancak buralarda yatırım yapılırken Adana Büyükşehir Belediyesi olarak bizimle yatırımların şehir planlamasına uygun olup olmayacağı noktasında herhangi bir görüş alışverişinde bulunulmadı. Aynı bölgede, aynı güzergah üzerinde yapılan hükümet yatırımları bölgede bugün için her ne kadar çok fazla hissedilmese de yatırımlar kamuya açıldığında ulaşım yükü bölgede bir hayli yoğun olacak. Bu trafik yükünü omuzlayacak proje de Devlet Bahçeli Köprüsü'dür” diyerek açıkladı.

“KREDİMİZ 7 AYDIR BAKANLIKTA ONAY BEKLİYOR”

Çukurova Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kampüsü, Numune Hastanesi, Şehir Hastanesi, Yeni stadyum, Bölge Adliye Mahkemesi binasının kentte oluşturacağı trafik yükünün Devlet Bahçeli Köprüsü sayesinde en aza indirgeneceğini söyleyen Başkan Sözlü, “Hükümetin Adana'da yaptığı yatırımların trafik yükünü omuzlamak, problemi gidermek için Adana Büyükşehir Belediyesi olarak gerek kamulaştırma gerekse ulaşıma harcadığımız para yaklaşık 700 milyon liraya tekabül ediyor. Buna rağmen Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 160 milyonu Devlet Bahçeli Köprüsü için kullanılmak üzere talep ettiği 240 milyonluk borçlanma yetkisi İç İşleri Bakanlığı’nda 7 aydır onay bekliyor. Bunları birileri bizi alkışlasın diye değil Adana'ya hizmet noktasındaki samimi tavrımızın hissedilmesi için söylüyorum” dedi.

KÖPRÜDEN GEÇİŞ ÜCRETSİZ OLACAK

Yapımı devam eden Devlet Bahçeli Köprüsü’nün, 24 ayaktan oluştuğunu, her ayağa 1500 metreküp beton, 300 ton demir kullanıldığını, köprünün her bir ayağı için kullanılan malzeme ile her katı 4 daire olacak şekilde 18 katlı bir bina inşa edilebileceğini aktaran Başkan Sözlü, “Burada özellikle ifade etmek istediğim bir nokta daha var ki Türkiye'de ilk kez bu kadar uzun ve geniş bir köprü bir büyükşehir belediyesinin kendi imkanları ile yapılıyor.Bin 800 metre uzunluğunda, 39 metre genişliğindeki 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli karayolu, çift hatlı demiryolu şeklinde projelendirilen Devlet Bahçeli Köprüsü, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri arasında ulaşımı büyük oranda rahatlatacak ve köprü üzerinden her gün 55-60 bin taşıt geçiş yapacak. Köprüsü'nün bağlantı yollarıyla birlikte toplum uzunluğu 2 bin 450 metreye ulaşacak. Köprüden geçiş ücretsiz olacakve yapımı 08.10.2018 de tamamlanacak” şeklinde konuştu.

“LİDERİMİZİN ADINI ŞEREF MADALYASI OLARAK TAŞIYACAK”

Başkan Sözlü konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Mazeretler ardına sığınan bir belediye başkanı hiç olmadım. 15 yıl Ceyhan Belediye Başkanlığı yaparken de türlü engellemelerle karşılaştım ama Cenab-ı Allah'a şükürler olsun ki hiç bir zaman mücadele etmekten geri durmadım ve azmin karşısında hiç bir şey duramadı! Bugün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak açıkça ifade ediyorum ki bu köprünün yapımını da tamamlayacağım. Ülkemizin düştüğü her dar boğazda onu ayağa kaldıran, her durum ve şartta 'önce ülkem ve milletim' diyebilen Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin adını şeref madalyası olarak taşıyacak olan bu köprüyü Adana'ya kazandıracağım. Türkiye’nin yükünü omuzlayan Liderimiz Devlet Bahçeli Adana’nın trafik yükünü de omuzlayacak”
Toplantı sonrası Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü öncülüğünde meclis üyeleri ve gazeteciler şantiye alanını gezdi.