Büyükelçi Naeh’i makamında kabul eden Başkan  Sözlü, Beyrut’tan Adana’ya kadar olan çizginin bir kültür coğrafyası olduğunu ifade etti

‘’İKİ ÜLKENİN İLİŞKİLERİNE KATKI SUNACAKTIR’’

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Adana’ya gelen Büyükelçi Naeh, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında İsrail Büyükelçisi’ni Adana’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Sözlü, bu ziyaretin İsrail ve Türkiye arasındaki ilişkilere katkı sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

‘’KÜLTÜR COĞRAFYASI’’

Beyrut’tan Adana’ya kadar olan çizginin bir kültür coğrafyası olduğunu aktaran Başkan  Sözlü, Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin daha sağlıklı bir boyut alacağı günlere ulaşma temennisinde bulunarak ‘’Adana ve İsrail coğrafi özellik açısından birbirine benziyor. Koyun yetiştiriciliğinde kollktif hareket edilebilir. Tarımsal anlamdaki iş birliği barış iklimine de katkı sağlayacaktır’’ dedi.

‘’ADALETTEN MAHRUM BİR GALİBİYET’’

Adana’da bulunmanın kendilerini de memnun ettiğini belirten Büyükelçi Naeh, Türkiye’nin Suriyeli göçmenler noktasındaki hassasiyetini gördüklerini İsrail’in de Suriyeli göçmenlere psikolojik ve tıbbi destek sağladığını ifade etti. İsrail’in komşu ülkeleri ile olan durumuna dikkat çeken Başkan Sözlü ise ‘’Güçlü olan galip gelebilir ancak adaletten mahrum bir galibiyet olabilir’’ dedi.
Ziyaretin sonunda Başkan Sözlü, Büyükelçi Naeh’e Bozkurt heykeli ve el dokuması kilim hediye etti