Başkan Hüseyin Sözlü, beraberinde Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar, Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar’la birlikte Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Svend Olling’i konuk etti. Ziyarette Türkiye’nin terör örgütlerine karşı verdiği mücadele, bu süreçte Avrupa ülkelerinin yaklaşımı, Suriye’deki iç savaşın bölgeye yansımaları, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği ve Adana’nın üretim ve ticaret imkanları değerlendirildi. 
‘TERÖRLE MÜCADELEDE TÜRKİYE’NİN YANINDA OLUNMALI’
Büyükelçi Svend Olling, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne gelmeden önce 24 Kasım’da 2 kişinin öldüğü, 33 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısının hedefi olan Adana Valiliği’ni ziyaret ettiğini, olay yerine siyah çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulunduğunu ve Vali Mahmut Demirtaş'a üzüntülerini ilettiğini aktardı. 
Terörle mücadele konusunda Türkiye’nin yanında olunması gerektiğini ifade eden Büyükelçi Olling, ülkesi Danimarka’nın PKK’yı terör örgütü olarak kabul ettiğini, 15 Temmuz’da FETÖ tarafından girişilen darbe kalkışmasını da aynı gece açık şekilde kınadıklarını dile getirdi. 
‘TÜRKİYE KENDİ GÜVENLİĞİ İÇİN MÜCADELE VERİYOR’
Başkan Hüseyin Sözlü de Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadelesinde Büyükelçi Olling’in yaklaşımından mutluluk duyduğunu söyledi. Danimarka gibi Avrupalı dostların Türkiye’nin teröre karşı yürüttüğü mücadeleyi samimi şekilde desteklemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Sözlü, “Türkiye kendi güvenliğini sağlama adına terör örgütleri FETÖ, PKK, IŞİD, El Nusra gibi yapılarla mücadele veriyor. Bunun yanı sıra içsavaşın yaşandığı Suriye’den gelen 3 milyon kişiyi de insanlık adına barındırıyor. Avrupalı dostların böyle sıkıntılı zamanlarda Türkiye’yi anlamasını ve yanında olmasını bekliyoruz” dedi. 
‘YÜKSEK DEMOKRASİ VE HUKUKUN EGEMENLİĞİNDEN VAZGEÇİLMEDİ’
Türkiye’nin terörle mücadelesini sürdürürken, yüksek demokrasi ve hukukun egemenliğinden vazgeçmediğinin altını çizen Başkan Sözlü, olağanüstü durumların dayattığı bazı zafiyetler olabileceğini, ancak Avrupalı dostların, demokratik kültürü sorgularken gerçekleri de gözardı etmemesi gerektiğini bildirdi.   
Başkan Sözlü, Danimarka ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliği ve ticaret hacminin gelişmesi adına Adanalı iş adamlarıyla birlikte heyet olarak Büyükelçi Olling’i Ankara’da ziyaret edeceklerini, narinceye başta olmak üzere tarım ürünleri, tekstil, konfeksiyon, tarım makineleri ve enerji sektörlerinde yeni ticaret zeminlerinin oluşturulmasına çalışacaklarını sözlerine ekledi.
Başkan Sözlü, ziyaret anısına Büyükelçi Olling’e plaket, el dokuması Saimbeyli kilimi, bozkurt heykeli ve yaldız işlemeli cam ibrik hediye etti.