Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Büyükşehir Atölye Ekibi iş birliğiyle, kent genelinde, olası grip salgınına karşı vatandaşlarda farkındalık uyandırılması amacı ile başlatılan ‘’Sen de uzat elini” isimli proje, Adanalılar’dan yoğun ilgili görüyor. Şehrin bir çok noktasında, dezenfektan solüsyonların bulunduğu ve gripten korunma yollarının anlatıldığı stantlardan yararlanan Adanalılar, tam zamanında ve yerinde bir hizmet verildiğini belirterek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı, “Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalarda; grip ve benzeri bulaşıcı hastalıklar için mevsimin müsait olduğu, yurt genelinde 42 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, hayatını kaybeden kişilerden 12’sinin (yüzde 28,5) 65 yaş ve üzeri vatandaşlar olduğu vurgulanmıştır”dedi.
Söz konusu istatistiki bilgilerin açıklanmasının ardından, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatıyla harekete geçtiklerini ifade eden Dr. Karayandı, “Coğrafyamıza bu kadar yakın şehirlerde görülen ve ölümle sonuçlanan bu virüse karşı Adana halkının da korunma yolları hususunda bilgilendirilmesini amaçlıyoruz. Bu kapsamda Büyükşehir Atölye Ekibi ile şehrin farklı noktalarında dezenfektan solüsyonların bulunduğu stantlar kurarak farkındalık uyandırmak istedik” diye konuştu.
Grip ve benzeri bulaşıcı hastalıklardan korunmanın temelinde, kişisel bakım ve el temizliğinin öneminin vurgulandığı stantlar; şehir merkezinde 5 farklı noktada Adanalılara hizmet veriyor.