Merhum Başkan Kazım Barışık'ın vefatından sonra yönetim kurulu kararı ile Birlik Başkanlığı'na seçilen Nihat Sözütek, Başkan Vekili Mustafa Göktaş ile başlattığı oda istişare ziyaretlerini ara vermeden sürdürüyor.

 

Başkan Sözütek, programı doğrultusunda Adana Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Alptekin'i ziyaret ederek, geçirdiği ameliyat nedeniyle de "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Başkan Alptekin, fırıncı esnafının belediyeler başta olmak üzere korsan çalışan fırınlar ve azımsanmayacak miktarda ekmek üretip piyasada satan Suriyeliler yüzünden sıkıntılar çektiğini belirterek, devletin esnafını koruyup,kollamasını istedi.

 

Kuaförler Odası Başkanı Hacı Emin Ünal ve Yorgancılar Esnaf Odası Başkanı Yahya Yılmaz'ı da ziyaret ederek, Eylül ayı sonunda yapılacak Başkanlar Kurulu'na prensip olarak sadece oda başkanları ya da mazeret belirtip, isim verecekleri yöneticilerinin katılacağını belirten Başkanı Sözütek, "Bu Birliği birlikte şeffaf şekilde yöneteceğiz. Yönetim ve denetim birlikte toplanacağız. Sağolun, Allah razı olsun, hepiniz destek verdiniz. Biz bir aileyiz, bu yolda birlikte yürüyeceğiz"dedi.

 

Başkan Ünal ve Yılmaz da, odaların en önemli meselesinin aidat tahsilatı,  ruhsatlar ve vergi levhalarındaki karmaşa olduğunu belirterek, Sözütek'ten destek istediler.

 

Sebze-Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Mesut Yalı ile Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Tuncay Eskindağ da, Suriyeliler ile kayıt dışı çalışan pazarlar, kermesler, çay ocakları hakkında şikayette bulundular.

 

Mahrukatçılar Esnaf Odası Başkanı Cengiz Kozacıoğlu, Başkan Sözütek ve Başkan Vekili Göktaş'ı "Hayırlı olsun,başarılar diliyorum" diyerek tebrik ederken, siyasi ve ekonomik şartlar gereği oduncu esnafının da sıkıntılı olduğunu, ancak umutla şartların düzelmesini beklediklerini ifade etti.

Başkan Sözütek ve Göktaş, Karaisalı'ya da giderek Esnaf Odası Başkanı Ali Metin ve yönetim kurulu üyelerinden,sorunlarını yerinde dinlediler.  Başkan Metin, Karaisalı olarak geçmişte büyük sıkıntılar çektiklerini, esnaflarının da sıkıntılı olduğunu belirterek, devletin kırsaldaki esnafa sahip çıkması gerektiğini kaydett. Sözütek ve beraberindekiler, aynı binadaki Karaisalı Ziraat Odası'nı da ziyaret ederek Başkan Mahmut Metin ile kısa bir sohbette bulundu.