Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit er Yener Kırıkcı'nın cenaze törenine katılan, CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum" ifadelerine yer verdi. 

Birlik Başkanı Sözütek mesajında şunları dile getirdi;

"Hangi görüşten olursa olsun bir siyasetçiye, hele ki bir siyasi partinin genel başkanına yapılan bu tür saldırılar, toplum huzurunu ve barışını bozmaya yöneliktir. 

Barışa, birliğe, kardeşliğe ve sevgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, hele hele duyguların en yoğun yaşandığı şehit askerimizin cenaze töreninde böyle çirkin bir saldırının vuku bulması çok düşündürücüdür. 

Ankara'daki gördük ki; karanlık güçler, hainler ve provokatörler yine iş başında. Ancak toplumsal barışımıza darbe vurmak isteyenler şunu iyi bilmelidir ki; hiç bir güç kardeşliğimize ve ülkemizin birliğine zarar veremeyecektir. 

Türk milleti olarak ülkeyi yönetenlerden beklentimiz, faillerin bir an önce bulunarak en ağır şekilde cezalandırılmalarıdır. Saldırıyı gerçekleştirenlerden yargı ve Türk milleti önünde hesap sorulması, ülkemizin genel menfaati ve kardeşliğimiz için son derece önemlidir."