Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 174’üncü yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Türk Polisi’nin 174 yıldır halkın huzur ve güvenliğinin sağlamak için gece gündüz demeden fedakarca çalıştığına dikkat çeken Birlik Başkanı Sözütek, “Gücünü halktan ve kanunlardan alan Polis Teşkilatımız, milletinin de karakteri gereği daima mazlumların, muhtaçların yanında, zorbaların ve hainlerin karşısında mücadelesini sürdürmüştür. Şartlar ne olursa olsun ülkemizin her köşesinde görevini sürdüren polis teşkilatımız asli görevlerinden birisi olan güvenlik teminini büyük bir başarıyla gerçekleştirmektedir” dedi.

"POLİSİMİZ ÖZVERİYLE GÖREV YAPIYOR"

 Türk Polisi’nin huzur ve güvenin teminatı olduğunun altını çizen Başkan Sözütek, “Yapmış olduğu hizmetlerle halkımızın güvenini ve itibarını kazanan polis teşkilatımız yasaları uygulayarak hem kamu düzenini sağlamakta hem de anayasa ile güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerin korunmasında ve yaşamımızın huzur içinde sürdürülmesinde büyük bir özveriyle çalışarak toplumsal barışa son derece önemli katkıda bulunmaktadır. Kuruluşundan bu yana huzurun korunması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için her koşulda görevini özveriyle yerine getiren emniyet güçlerimiz sayesinde gerek iş gerek ise özel yaşamımızda kendimizi huzurlu ve güvende hissediyoruz” diye konuştu.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşundan bu yana şerefli geçmişiyle Türk Milleti'nin övgüsüne mazhar olduğunu ifade eden Başkan Sözütek, “Bu duygularla şahsım, yönetim kurulu üyelerim, birliğimize bağlı oda başkanlarım ve yönetim kurulu üyeleri ve tüm esnaf, sanatkarlarımız adına, hukukun, adaletin ve güvenin tesis edilmesine hizmet eden Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 174. yıl dönümünü kutluyor, Türk Milleti'nin güvenliğini sağlamak amacıyla görevi başında şehit olan tüm polislerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.