Başkan Nihat Sözütek, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası ülkemizde yaşanan birlik, beraberlik ve kenetlenmenin, Türkiye düşmanlarının rahatsızlığını daha da artırdığına işaret ederken, “Hainler ne bu gün ne da yarın asla ve asla bu ülkeye bölme amaçlarına ulaşamayacaklar. Türk Milletti, Çanakkale ruhunu, 15 Temmuz’da da ortaya koymuştur. Bu millet, Türk’ü, Kürt’ü, Arap ve diğer tüm halklarıyla vatanına sadık, bayrağına saygılıdır. Hiçbir zaman da vatanını terk etmez, bayrağını ayaklar altına aldırmaz. Bunu yedi düvel böyle bilsin. Ölürüz, vatanımızı satmayız, bayrağımızı çiğnetmeyiz”dedi.

 Sözütek, nereden gelirse gelsin terörün her türlüsünü şiddetle kınadıklarını ve nefretle lanetlediklerini de ifade ederek şunları söyledi:

 Bu devlet, bu millet yanında oldukça, her türlü sıkıntılı süreci atlatacak güç ve kudrete sahiptir. Ülkemizi ‘böl, parçala yönet’ mantığı ile ele geçirme  rüyası  görenler amaçlara asla ve asla ulaşamayacaklardır.

Türkiye’nin büyümesinden, gelişmesinden, zenginleşmesinden rahatsızlık duyan terör örgütlerinin, ağababaları emperyalist güçlerin desteği ile ve acımasızca hedef gözetmeksizin yaptıkları saldırılarla asla sonuca ulaşamazlar. Büyük Türkiye’nin halkları,  toplumsal huzur ve barışı hedef alan her türlü terör belasının üstesinden, birlik ve beraberlikle gelmiştir, gelmeye de devam edecektir. Bu vesileyle, öncelikle hain terör saldırılarında şehit olan asker ve polislerimize, hayatlarını kaybeden tüm sivil yurttaşlarımıza şahsım, yönetim kurulum ve esnaf – sanatkârlarımız adına Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz”