Başkanı Sözütek, Başkan Vekili, Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ile birlikte yaptığı ziyaretlerini Terziler Federasyonu  ve Adana Terziler Esnaf Odası Başkanı Sinan Turhan, Aladağ Esnaf Odası Başkanı Şamil Kocagöz, İmamoğlu Şoförler Odası Başkanı Halil Keskin, İmamoğlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Sert'e giderek devam etirdi.

 

Başkan Sözütek ve Göktaş'ın ziyaretlerdeki ilk durağı Aladağ Esnaf Odası Başkanı Şamil Kocagöz oldu. Başkan Kocagöz, konuklarına ilçede yaptırdığı turistik tesis inşaatını yerinde gösterirken, "Bu tesis hizmete açıldığında Aladağ'da onlarca insan istihdam edilecek. Hem esnafımız, hem yöre halkının işsiz gençleri kazanacak, Aladağ'a gelecek turistler de bol oksijenli rahat odalarda uyuyacak"dedi.

 

Başkan Kocagöz, siyasi ve ekonomik olumsuzlukların Aladağ esnafını da olumsuz etkilediği, BİM - A-101 gibi  marketlerin kurulmasıyla, enaz 20 bakkalın kepenk kapattığını belirterek, devletin küçük esnafı yaşatmak için faizsiz  kredi, vergi muafiyeti gibi teşvikler vermesini istedi.

 

Sözütek ve Göktaş, dönüşte İmamoğlu ilçesine giderek Şoförler Odası Başkanı Halil Keskin ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Sert'i ziyaret ettiler.

 

Sözütek ve Göktaş'ı kucaklarken, duygulu anlar yaşayan Başkan Keskin ve Sert, "Çok sevdiğimiz, saygı duyduğumuz büyük bir insanı kaybettik. O bizi hiç üzmedi, ama bizim üzüntümüz çok büyük. Artık bayrağı sizler taşıyacaksınız. Birliğimizi layıkıyla yöneteceğinizden hiç kuşkumuz yok"dediler.

Başkan Keskin ve Sert, tarıma dayalı ekonomisi olan İmamoğlu ilçesinin, bu yıl karpuzun tarlada kalması, buğday, mısır ve ayçiçeğinin değer fiyatını bulamaması yüzünden, ekonomik çöküntüye uğradığını, bunun da esnafa olumsuz yansıdığını belirtirken, devletin küçük esnaf ve sanatkarı destekleyeceği olmasını istediler. Başkan Keskin ayrıca,

S-U-T plakalar konusunda,ilçelere yetki verilmesinin, yerinden yönetimle sorunların daha kolay ve doğru şekilde çözüleceğini ifade etti.

 

Terziler Federasyonu ve Adana Terziler Esnaf Odası Başkanı Sinan Turhan da, sıcak ve samimi karşılama yaptığı Başkan Sözütek ve Göktaş'a, nezaketli davranışlarından dolayı teşekkür ederken, "Kazım Barışık Bey'e Allah rahmet eylesin. Biz saygılı olduk, ama bizi yanlış anlattılar. Sizlere de yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun. Geçmiş geride kaldı. Sizler esnafı bilen insanlarsınız. Sizlerden ricamız, üye kayıtlarında objektif olun. Başkasını bizde varsa alın, bizim başkasında varsa bize verin"dedi.

 

Başkan Sözütek de, koltuk için değil hizmet için görev üstlendiklerini, esnafın meselelerini yasanın uygun gördüğü yolda yürüyerek, oda başkanlarına da danışarak çözeceklerini belirterek, "Dürüst ve namuslu insanların yapması gereken de budur. Arkadaşlarımız uygun gördü, bize seçtiler. Biz de, düzensizlikler varsa o düzeni sağlar, yanlışlıklar varsa düzeltiriz. Ben babam için bile olsa haksızlık yapmam"diye konuştu.

 

Sözütek ve Göktaş'ın ESOB dönüşü ziyaretçileri ise taziye ve tebrik içi gelen Enerjisa Bölge Müdürü Ali Akbal ve Adana ETESO Başkanı ve Elektrikçiler Federasyonu Başkan Vekili İsmail Abike oldu.