Birlik Başkanı Nihat Sözütek ile Başkan Vekili Mustafa Göktaş’ın Ceyhan’daki ilk durağı Birlik Yönetim Kurulu Üyesi ve yeni adıyla Ceyhan Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası olan Ceyhan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve Yeni Ceyhan EKKK Başkanı Ünal Kurt oldu.

Başkan Sözütek ve Başkan Vekili Göktaş’ı, yeni hizmet binasında sıcak ve samimi bir şekilde karşılayarak “Hayırlı olsun” dileğinde bulunan Başkan Ünal Kurt, isim değişikliğiyle ilgili bilgi verirken, Ceyhan’da artık taşımacılık üzerine, motorlu ve motorsuz her türlü araçlarla verilen hizmetin Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası tarafından kayıt altına alınarak sürdürüleceğini müjdeledi.

 

Sözütek ve Göktaş buradan Ceyhan Esnaf Pasajı’na geçerek, Ceyhan Kasaplar Esnaf Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı, EKKK Güney Bölge Birliği Başkanı İbrahim İkidağ, Ceyhan Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Selahattin Güler, Ceyhan Terziler Esnaf Odası Başkanı Fikri Ceyhan, Ceyhan Ağaç İşleri ve İnşaatçılar Esnaf Odası Başkanı Tayfun Eker, Ceyhan Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Yıldırım, Ceyhan Berberler Esnaf Odası Başkanı Zekeriya Kem, Ceyhan Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Adnan Yaraşır, Ceyhan Elektrikçiler Esnaf Odası Başkanı Uğur Özdemir ile bir araya geldiler.

 

Samimi ortamda geçen ziyarette, oda başkanları Merhum Birlik Başkanı Kazım Barışık için el açıp dua ederek rahmet dilerken, yeni yönetimi de başarılar dilediler. Sorunlar konusunda konuşan Başkan Güler, küçük esnaf ve sanatkarı kepenk kapatmaya zorlayan AVM’ler başta olmak üzere rastgele ve amacı dışında düzensiz kurulan kermeslere karşı, devlet yetkililerin mutlaka harekete geçmesini isterken, yıllardır sürüncemede tutulan AVM Yasası’nın da bir an evvel hayata geçirilmesini istedi.  Güler, ayrıca Bakkallar Odası’nın elinden alınan Tekel Büfesi Açma Ruhsatı’nın yeniden kendilerine verilmesi için de bakkal esnafının, Vergi Dairesi Yetkilileri ile iyi diyalog kurarak çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

 

Diğer oda başkanları da, özellikle TEDAŞ kesintilerinin, zorluk içerisinde ayakta duran ilçe esnafı ile yoksul Ceyhan halkına büyük zararlar verdiğini belirtirken, başta aidat tahsilâtlarına nasıl çözüm bulunacağı olmak üzere sorunları daha geniş kapsamlı bir şekilde dile getirmek ve çözüm yollarını yetkili makamlara iletmek için Bölgesel Esnaf Şuraları yapılması gerektiğini kaydettiler. 

 

Başkan Sözütek ve oda başkanları ilçe esnafı ziyaretlerinde, Ağrı’da karakola yapılan patlayıcı yüklü tankerli saldırıda asker oğlu Yahya Akpolat yaralanan baba, tuhafiyeci esnafı Recai Akpolat’ı da ziyaret edip,  geçmiş olsun dileğinde bulundular.  Esnaf heyeti buradan da Şehit Uzman Çavuş Ferdi Gerekli’nin baba ocağını ziyaret ederek, Baba Adnan Gerekli ve ailesine taziyede bulunup, dua ettiler.

 

Sözütek ve Göktaş, Ceyhan Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Esat Karaçalı’yı da işyerinde ziyaret ederek, esnafının sorunları hakkında bilgi aldılar. Başkan Karaçalı da, gündemdeki en büyük sorunun hijyensiz ortamda her türlü yiyeceğin satıldığı kermesler ile Ustalık Belgesi konusunda yaşandığını, meseleyi devlet kurumlarıyla iyi ilişkiler kurarak çözebileceklerine inandığını ifade etti.

 

Sözütek ve Göktaş buradan, Yumurtalık’a geçerek Oda Başkanı Mustafa Denizhan Türker ile görüştü. Başkan Türker, siyasi belirsizliğin ve hızla yükselen dövizin, vatandaşlar gibi esnaf ve sanatkârları da sıkıntıya düşürdüğünü ifade ederek, ülkenin başına bir an evvel güçlü bir iktidarın gelmesi dileğinde bulundu.

 

Karataş Esnaf Odası ziyaretinde ise Başkan Ahmet Oktay ve Karataş Dolmuş Koop Başkanı Yaşar Yarar tarafından karşılanan Başkan Sözütek ve Başkan Vekili Göktaş, sorunları dinlediler. Başkan Oktay, Karataş’ın mevcut yapılanmasının tıkanıklığa yol açtığını ve acilen yeni bir kent meydanı oluşturulması gerektiğini, bunun için de en uygun yerin Harb-İş bölgesi olduğunu ifade etti.

 

Başkan Sözütek de, ziyaret sırasında kendilerine gösterdikleri sıcak ve samimi yaklaşımları, moral ve destek veren sözlerinden dolayı tüm ilçe esnaf odası başkanlarına ayrı ayrı teşekkür ederken, “Biz büyük bir aileyiz. Sorunlarımızı elele vererek birlikte çözeceğiz. İnşallah, en yakın zamanda Bölgesel Esnaf Şuraları’nı da gerçekleştirerek sizlere daha yakın olacak ve sorunlarınızı yerinde tespit ederek, çözüm üretmek için çaba göstereceğiz”diye konuştu.