Başkan Sözütek, Birlik Başkan Vekili ve Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ile başladığı ziyaret serisinde bu kez de Adana Bakırcılar, Kabzımallar, Geri Dönüşümcüler, Servisciler, Kuyumcular, Adana TKKNNE Esnaf Odaları'nı ziyaretle sürdürdü.

Başkan Sözütek ve Başkan Vekili Göktaş'ın ilk durağı, Tarihi Kazancılar Çarşısı'nda bulunan Adana Bakırcılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Arıklar oldu. Başkan Arıklar, konuklarını kucaklayarak karşılayıp, en sıcak şekilde ağırlarken, esnafın Alimünif Yiğenağa (Büyüksaat) Caddesi yüzünden yaşadığı sıkıntıları anlatıp, çözüme destek verilmesini istedi.

Sözütek ve Göktaş buradan Büyükşehir Belediyesi Vedat Dalokay Hali'nde bulunan Adana Kabzımallar Esnaf Odası Başkanı Şefik Özbey'i ziyaret ederek, sıcak ve samimi bir havada sohbette bulundu. Başkan Özbey de, Adana'da özellikle Ağustos - Eylül aylarında yoğunlaşan salçalık kırmızı biber satışlarının, hal kayıtlarına girmeden, rastgele yerlerde kayıt dışı satışına engel olunmasını talep ederken, "Adana'da enaz 25 bin ton salçalık biber satışı yapılıyor. Bunun 100 tonu bile hale girmiyor. 5957 sayılı yasaya göre bunların altına alınmadan satışı yasak. Devletin de büyük vergi kaybı var"diyerek yetkilileri uyardı.

Özbey, ayrıca dükkanlarının üzerine Büyükşehir Belediyesi'nce konulan şerhlerin yasal olmadığını kaldırılmasını, esnaflarına ardiye yapılmasını da talep etti.

Geri Dönüşümcüler Esnaf Odası Başkanı Kemal Deniz de, ziyarette Başkan Sözütek ve Başkan Vekili Göktaş'ı kucaklayarak"Hayırlı, uğurlu olsun. Allah utandırmasın. Yolunuz her daim açık olsun. Bizim birlik beraberliğimiz, hem personel,hem de başkanlar düzeyinde sevgi ve saygı ile olacak. Hepinizin başımızın üzerinde yeri var. Merhum Kazım Barışık'a nasılsak, sizlere de öyle olacak. Çünkü, artık bizim Birlik Başkanımız sizsiniz. Kimseyi ayırt etmeden hizmet verin. Daha güzel işler yapmanızı Cenab-ı Allah'tan diliyorum"diye konuştu.

Adana Servisciler Esnaf Odası Başkanı Ünsal Perçin de, Başkan Sözütek ve Başkan Vekili Göktaş'ı en güzel şekilde ağırlayarak, sıcak ve samimi ortamda sohbette bulundular. Başkan Sözütek ve Perçin, ATO Taşımacılık Meslek Odası Temsilcisi Mehmet Balıkçı'nın da bulunduğ sohbet sırasında ilçelerde hizmet veren toplu taşıma araçlarına farklı plaka verilmesinin, denetimi kolaylaştıracağı konusunda hemfikir olduklarını ifade ettiler.

Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman da,konuklarını Küçüksaaat'teki yeni taşındıkları yerlerinde kucaklayarak karşıladı. Başkan Başman da, kuyumcu sektöründe yaşanan sıkıntıların başında hırsızlık olayları sırasında yaşanan ölümlü ve yaralamalı olaylar olduğunu, tek tesellilerinin faillerin emniyet tarafından çok kısa sürede tespit edilip yakalanması ve adalete teslim edilmesi olduğunu ifade etti.

Başman, ülkenin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durumun kuyumcu esnafını da olumsuz etkilediğini, bu nedenle özellikle çiftçi kesiminin altına olan talebinin azaldığını, buna rağmen Adana'nın altın işçiliği ve ihracaat ile ayakta durmaya çalıştığını, Türkiye geneline Kuyumcular Birliği kurmaya çalıştıklarını kaydetti.

Başkan Sözütek ve Göktaş'ın son durağı Adana Taksici, Kamyoncu, Kamyonetçi, Nakliyeci ve Nakliyat Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Kenan Yılmaz oldu. Adana ESOB Başkan Vekilliği görevini de üstlen Başkan Yılmaz, esnaflarla ilgili her türlü sorunun çözümüne oda olarak da destek olacaklarını ifade ederken, şehirde hizmet veren taksici, kamyoncu, kamyonetçi, nakliyatçı ve nakiyat komisyoncusu esnafların hak ve menfaatlerini koruyup, kollamak için de gereken her türlü faaliyeti göstereceklerini belirtti.

Başkan Sözütek de, ziyaretlerinde, Merhum Kazım Barışık başkanı her zaman bir ağbi gibi görüp, saygıda kusur etmediklerini, beklenmedik vefatına da çok üzüldüklerini, ancak esnaf ve sanatkara hizmetin kesintisiz devam etmesi içinde bu görevi üstlenmek zorunda olduklarını ifade ederken, "Bu birliği birlikte yöneteceğiz. Lütfen eleştirilerinizi bizi yapın. Doğrusunu yapmak hepimiz için fayda sağlayacaktır. Birlik olarak zaten başta TEDAŞ kesintileri, AVM'ler olmak üzere esnafımıza zarar verebilecek her konuda mücadalemizi yapıyor, kanuni yoldan haklarımızı da arıyoruz"dedi.