Hukukçular Derneği'nde gerçekleşen programda Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, stajyer avukatlarla buluştu. Stajyer avukatlara avukatlık hukuku, meslek kuraları ve avukatlığın tarihçesini anlattı. Av. Çıtırık, "Hepinizin ilerde çok iyi birer hukukçu olacağınızdan kuşku duymuyoruz" dedi.

 Av. Çıtırık, süreç içerisinde hukuk fakültelerinde alınan teorik bilgilerin yaşama geçirebileceği uygulamalar ve pratik ağırlıklı eğitim çalışmaları olacağını belirterek, "Ayrıca, meslek hayatınızda herhangi bir leke almaksızın yolunuza devam edeceğinize inancım tamdır. Bu dönemde Avukatlık ve meslek kuralları ağırlıklı çalışmalar da yürüteceğiz" diye konuştu.

Hak arama ; temel hak ve özgürlükler arasında kişi hakları ve ödevleri başlığında düzenlenmiş, Anayasanın 36. Madde; hak arama hürriyeti başlığında - herkes, meşru vasıta ve yollardan faydalanmak suretiyle yargı mercilerinin de davacı veya davalı olarak iddia ve savunma ile yargılanma hakkına sahip olduğunu anımsatan Av. Çıtırık, "Bu duygu düşüncelerle, 2015-2016 eğitim döneminin 4 bin yıllık geçmişi olan Avukatlık gibi ulvi bir makama hizmet etmek için aramızda bulunan siz değerli meslektaşlarıma şahsım ve yönetim kurulu üyeleri adına en içten sevgi ve saygılarımı sunarım." dedi

Programda Staj Komisyonu Başkanı Av. Oya Tekin de eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.