Takımlar; savunma ve iddia makamlarına oturarak performanslarını sergilediler. Adana Barosu , Mersin Barosu, Antalya Barosu ve Kahramanmaraş Barosu bugün finale kalmak için yarıştı. Finale kalan Antalya Barosu  birinciliği kazanırken, Kahramanmaraş Barosu ikinci, Adana Barosu üçüncü ve Mersin Barosu da dördüncü oldu.

ÖDÜLLER DAĞITILDI

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen  Stajyer Avukarlar arası " Kurgusal Duruşma " yarışmasının ödül törenine geçildi. Jüri üyeleri Prof. Dr. Durmuş Tezcan'a Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık ,Yargıtay 14. Ceza Dairesi üyesi sn. Alp Arslan'a Antalya Baro Başkanı Av. Alper. Tunga Bacanlı, Avukat Yılmaz Sağlam'a, Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Vahit Bağcı plaketlerini  takdim etti. Daha sonra yarışmada ilk 3'e giren takımlara kupaları sunuldu. Ayrıca yarışmaya katılan tüm yarışmacılara katılım sertifikaları verildi. Birinci olan takımda yer alan stajyer avukatlara da bir yıl süresince kitap aboneliği çeki hediye edildi.

ÖNEMLİ OLAN YARIŞMAKTI

 Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, barosuna bağlı stajyer avukatların yarı finalde elenmesi ile ilgili kısa bir değerlendirme yaparak, "Yarışmaya çok güzel hazırlanmıştık. Güzel bir takım kurmuştuk. Bu yıl bölge birincisi olmayı çok istiyorduk. Ancak beklentimiz olmadı. Yarışmayı bölge 3'üncüsü olarak tamamladık. İster istemez üzülüyoruz ama önemli olan yarışmaktı. Ayrıca bizim ev sahipliği sorumluluğumuzda vardı. Bunu en iyi ve kusursuz şekilde yerine getirmeye çalıştık. Yarışmanın genel olarak çok güzel geçtiğini ve geleceğin en iyi avukatlarının yetişmesi anlamında faydalı olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki dönemlerde eksiklerimizi görerek çok daha iyi hazırlanacağız. 3'üncü olan ekibimize ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim" dedi

FİNAL ANKARA'DA OLACAK

Bölgelerde birinci olan takımlar, 17-18 Ekim 2015 Tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan final yarışmasında, yeni bir olay metni üzerinden yapacakları iddia ve savunma ile ilk üç dereceye girme mücadelesi verecekler.