Eğitimin içerik, yöntem ve takvimine ilişkin bilgileri paylaşmak amacıyla düzenlenen toplantıya; Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, Genel Sekreter Ekrem Aslan, Argüden Akademi Yöneticileri ile Adana'nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak yaptı. Sivil toplum kuruluşlarının katılımcı demokrasi noktasındaki önemini vurgulayan Sazak; "Adana Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve üniversiteleri buluşturan bir köprü vazifesi görmektedir. Ağırlıklı olarak STK temsilcilerinden oluşan meclis ve çalışma grupları aracılığıyla Adana'mızın gelişimi için ortak projelerin üretim ve uygulama aşamalarında faaliyet gösterir. Bu anlamda; daha yaşanabilir bir Adana için STK'ların yerel yönetime katılımları konusunda yönetişim eğitimleri fevkalade önemlidir." ifadelerini kullandı.

Argüden Akademi yöneticileri tarafından yapılan sunumda; "Argüden Yönetişim Akademisi kimdir?", "Hangi Sektör İçin Neden İyi Yönetişim?", "Neden Sivil Toplum Yöneticileri İçin İyi Yönetişim Eğitimi?", "Sıkça Sorulan Sorular" başlıkları altında detaylı bilgi verildi. Kar amacı gütmeyen Akademinin Boğaziçi Üniversitesi Vakfı bünyesinde faaliyet gösterdiği belirtilirken, verilecek eğitimin içeriği ve taslak takvim de katılımcılara sunuldu.