Polisin "Kırk Haramiler" kod adlı operasyonunda 3'ü kadın 40 kişi gözaltına alındı. Çete elebaşısı Mahmut Kartal (46) ise arkadaşı Serpil G. (20) ile Ankara'da yakalandı.
 Suç şebekesinin zorla kadınlara fuhuş yaptırmaktan, uyuşturucu satışına, çek senet tahsilatından tefeciliğe kadar onlarca suça karıştığı ileri sürülüyor.

Adana ile Mersin Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli ihbarlar üzerine bir suç örgütünü takibe aldı. 9 aylık fiziki ve teknik takibin ardından polis, Adana'nın yanı sıra Mersin, Muğla, Ankara ve Kırklareli'nde 40 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Çete elebaşı Mahmut Kartal da Ankara'da gözaltına alındı. Zanlılar Adana'ya getirildi.

Operasyonlarda, kaçırılan bazı kadınların şantaj amaçlı görüntülerinin çekildiği daha sonra fuhşa zorlandıkları belirlendi. Çete üyelerinin uyuşturucu satışından, çek senet tahsilatı, tefecilik, gece kulüplerine baskın yapıp haraç alma, silahla adam yaralama, darp, adam kaldırma, icralık malların satılması sırasında ihaleye fesat karıştırılması gibi suçlara adlarının karıştığı belirlendi.
Polis, takip sırasında, çetenin alacaklı olduğu iki kişinin öldürülmek istendiği bilgisine de ulaştı ve olayı engelledi. Örgüt elebaşı Mahmut Kartal'ın kardeşleri Bekir Kartal ve Zeynel Kartal ile birlikte yönettiği suç şebekesinde değişik kişilerin şantaj amaçlı kullanılmak üzere çekilmiş çıplak fotoğraflarının yer aldığı CD'ler ele geçirildi.
 
Çetenin, Belediyevleri Mahallesi'nde Duygu takma adlı Meltem D.'nin intiharında da teşvik edici olduğu ileri sürülüyor. Çetenin fuhşa zorladığı kadınlara "günlük 300 lira kazanmadan gelmeyin" diye uyardığı, para kazanamayanların darp edildiği belirtildi.
 
Bu arada, valilikte eylem yapıp kendini yakan B.B.'nin çete elebaşı "Mahmut Kartal, eşimi ve kızımı kaçırdı zorla fuhuş yaptırıyor." dediği de ortaya çıkmıştı. Polis, bugüne kadar çete üyelerinin karıştığı 21 olayı aydınlattı. Yapılan operasyonda, 7 adet ruhsatsız tabanca, 8 şarjör, 91 fişek, 8 kilogram esrar, 13,3 gram kokain, 1 adet kesici alet, 2 balta, Pornografik görüntülerin yer aldığı şantaj amaçlı hazırlanmış CD'ler, 37 bin 500 lira tutarında 5 senet ele geçirildi. Gözaltına alınanlar Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından "çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak, yağma, zorla fuhşa teşvik, adam kaçırma, ihaleye fesat karıştırma, yağma" suçlarından adli mercilere sevk edildi.