Devlet  Su İşleri Sami Kayhan Eğitim Tesislerinde gerçekleştirilen kutlama etkinliğine Vali Hüseyin Avni Coş, Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürü Etem Boz,  DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, Orman Bölge Müdür Vekili Mustafa Türk, Meteoroloji Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Başaran, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, davetliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kısa film gösterimiyle süren kutlama etkinliğinde dile getirilen konuşmalarda, su, orman ve meteoroloji konularının, insan yaşamındaki önemi ve vazgeçilmezliği vurgulanırken, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için, bu olguların bilinçli kullanılması gerektiğine dikkat çekildi.

Vali Coş ise konuşmasında, bu tür günlerin, dünya ve insanlık için önemli olan faaliyetleri, konuları bütün dünya insanlarının dikkatine sunmak, hiç olmazsa yılda bir gün de olsa o günde farkındalık oluşturmak için kutlandığını ifada etti.

Su, Meteoroloji ve Orman kutlamalarının bir birini destekleyen faaliyetler olduğunu belirten Vali Coş, "Bunların içerisinde en önemlisi "Dünya Su Günü" dür. Eğer su olmazsa hayat da olmaz. Bu yüzden sudan başlayarak, ormana ve meteorolojiye doğru gitmemiz gerekiyor" dedi.

Suyun kullanımı konusunda çiftçilerin eğitilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Coş, "Aşırı su kullanımından dolayı, topraklarımızda çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığımızı hepimiz biliyoruz. Bunun için hem kişisel tüketimde, hem tarımsal kullanımda, hem de endüstriyel kullanımda suyun çok tasarruflu bir şekilde kullanılabilmesi ve kullanılan suların mümkünse geri dönüşümle tekrar ikinci, üçüncü amaçlar için kullanılması konusunda çevreci yaklaşımlar ve projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Çünkü dünyadaki su kaynakları çoğalmıyor belki giderek azalıyor. Fakat bunun yanında su talebi giderek artıyor. Nedeni ise hem nüfus artıyor hem de artan refahla birlikte günlük kişi başına düşen su tüketimi paralel bir şekilde çoğalıyor. Sonuç olarak dünyanın su yönünden çok zengin olmadığı, çok yakın bir gelecekte su konusunda ciddi sıkıntılarla karşılaşacağını, uzmanlar yaptıkları bilimsel çalışmalarla ortaya koyuyorlar" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Coş ve protokol üyeleri tarafından orman, su ve meteoroloji konularını içeren resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Üçü bir arada olarak Adana’da 2'ncisi kutlanan 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü etkinlikleri, yarışmaya katılan öğrencilerin eserlerinden oluşan resim sergisinin gezilmesiyle son buldu.