Adana’da yeni kurulan özel Adel Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi’ni ziyaret eden ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, huzurevi sakinleri ile biraraya geldi ve sohbet etti. Kurucular Mustafa Akalın, Şebnem Akalın ve Gülizar Gürol’un da hazır bulunduğu ziyarette, Sürenkök huzurevi sakinlerine çiçek verdi, haftalarını kutladı.

 

ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, yaşlıların birlik ve beraberliği simgileyen en kutsal değerlerin başında geldiğini, kültürel ve sosyal değerlerin yaşatılmasında çok önemli işlevleri bulunduğunu belirterek, her insanın yaşlanacağı bilinci ile yaşlıları anlamaya çalışılması ve yanlarında olunduğunun hissettirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Sürenkök, “Yaşlılarımızla deneyim ve birikimlerini paylaşmalı, onların yaşama etkin bir biçimde katılmalarına imkân sağlamalı, toplum için ne kadar değerli olduklarını anlamalarını ve yaşama sevinçlerini kaybetmemelerini sağlamalıyız. Tüm büyüklerimizin haftasını kutluyor, yaşamı sevinçlerinin artarak huzurlu, sağlıklı bir şekilde sürdürmesini diliyorum” dedi.

 

Ülkemizde yaşlı nüfusun hızla arttığını, bu nedenle huzurevlerine büyük ihtiyaç olduğunu belirten Sürenkök, otel konforunda ve sakinlerine evlerindeymiş gibi ortama sahip huzurevini Adana’ya kazandırmalarından dolayı huzurevi kurucularını kutladı.