Bu kapsamda,Türkiye'ye sığınmış Suriyeli mültecilere yardım amacıyla toplanan 26 bin TL tutarındaki nakdi yardımla, mülteci kamplarında en çok ihtiyaç duyulan çocuk maması ve bebek bezi Türk Kızılay’ı Akdeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi olarak hizmeti veren Yüreğir şubesine teslim edildi.

ROTARACTLAR BAŞVURDU

Yürütülen projenin ve toplanan yardımların gerekli yerlere ulaştırılması amacıyla Uluslararası Rotary 2430 Bölge Guvernörü Murat Öz, Bahçelievler Rotary Kulübü 2012-2013 Dönem Başkanı Erkan Ulukan, Guvernör Yardımcıları Süreyya Gürgan ve Mehmet Aytan, Bahçelievler geçmiş dönem başkanı Abdullah Küreğibüyük Adana'ya geldiler.

 

MÜLTECİLERE KOLİLERCE YARDIM

Yardımları teslim alma konusunda Adana'da yetkilendirilmiş kurum olan Yüreğir'deki  Türk Kızılay’ı Akdeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi’ne gelen Rotaryenler, Yönetim Birimi Şefi Rahmi Bozkurt'a yardımları teslim ettiler.

 

“BURADA AMAÇ İNSANLARI HAREKETE GEÇİRMEK”

AFETYönetim Birimi Şefi Rahmi Bozkurt, Rotaractların yaptığı yardımların en kısa sürede gerekli yerlere ulaştırılacağını belirtti. Uluslararası Rotary 2430 Bölge Guvernörü Murat Öz ise yürütülen proje ve yapılan yardımla ilgili bilgi verirken, “Burada amaç insanları harekete geçirmek. Biz bu yardımları Türk Kızılay’ına yani emin ellere teslim ettik. Bu gibi projelerin devamlılığı için  ilk adımı attık” dedi.