Bu yıl kuruluşunun 130. yıl dönümü kutlamaya hazırlanan Tarsus Amerikan Koleji’nin mezunları,  Adana Divan Otel’de organize edilen Cumhuriyet Balosu’nda buluştu. TAC Mezunlar Derneği Adana Şubesi’nin organize ettiği baloya Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki mezunlar katıldı.
Öğrencilik anılarının tazelendiği Cumhuriyet Balosu renkli görüntülere sahne oldu.
Ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak hep bir ağızdan İzmir Marşını söyleyen TAC mezunları Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. Yılının coşkusunu yaşadı.
 
“AMACIMIZ AİLE KAVRAMINI YAŞATMAK”
Gecede ev sahipliğini üstlenen TAC Mezunlar Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Özel, birlik beraberliği sağlamak, ilişkileri sıcak tutmak adına bu tür aktiviteler düzenlediklerini söyledi.
Özel, “Amacımız TAC mezunları olarak aile kavramını yaşatmak. En büyüğünden en küçüğüne bütün mezunlarımızı bir araya getirerek onların birbirlerine kaynaşmasını istiyoruz. Derneğimizin görevlerinden bir tanesi bu” dedi.
 
“CUMHURİYET ÇOCUKLARIYIZ”
Bu yıl Cumhuriyet’in ilanının 94. Yıldönümünün kutlandığını da hatırlatan Özel, “TAC mezunları ve öğrencileri Cumhuriyet’in ilkelerine sıkı sıkıya bağlıdır. Bizler Atatürk çocuklarıyız, Cumhuriyet çocuklarıyız. Bugün geleneksel Cumhuriyet balomuzda buluşmak bizim için büyük bir gurur. Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünü TAC ailesi olarak kutlamak bizim için çok büyük bir değer” ifadelerini kullandı.

 
GELECEĞİMİZ EMİN ELLERDE
TAC Mezunlar Derneği Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu ise, TAC mezunlarının sosyal projelerle öne çıktığına dikkat çekti. Cerrahoğlu, “TAC Ailesi her zaman birlik ve beraberlik içinde güzel işlerin altına imza atmıştır. Mezunlarımızın desteğiyle 100 öğrencimizi okuttuk. Sadece bağış konusunda değil, maddi manevi her zaman okulumuzun yanındayız. Bir telefonla bütün mezunlar okulumuza desteğe koşmaya hazır. Gösterdikleri duyarlılıktan ötürü, 2 binin üzerindeki bağışçımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 
ADANA ŞUBE BAŞKANI ÖZEL’E TEŞEKKÜR
Cumhuriyet Balosu’nun son 3 yıldır Adana’da düzenlendiğinin de altını çizen Cerrahoğlu, “Atamız ve Cumhuriyetimiz bizim için çok değerli. Bu Cumhuriyet buluşmasını organize eden Adana Şube Başkanı Mehmet Özel ve yönetimi başta olmak üzere emeği geçenlere, burada bulunan mezun arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından organizasyonda emeği geçenlere ve sponsorlara plaket takdim edildi.
TAC Mezunları Derneği Adana Şubesi’nin organize ettiği, Cumhuriyet Balosu ünlü sanatçı Yaşar konseri ile devam etti.