Barış ve uyumun birleştiği bir dünya için çalışmayı kendisine görev edinen, kültürleri paylaştırıp, bireyleri yaşam boyu geliştiren imkanlar ve deneyimler yaratmayı hedefleyen Türk Kültür Vakfı, güzel bir etkinliğe daha imza attı. 

Belçika’nın Limbourg eyaletinde yaşamlarını sürdüren 6 bayan, Adana’da misafir edildi. Her bir Belçikalı bayan misafir Adanalı kızkardeşinin evinde misafir edildi. Belçikalı konuklar özellikle bu ziyaret kapsamında kültürel ve tarihi mekanları gezerek bilgi alırken, Türk yemek ve kültürünü de yakından tanıma fırsatı buldu. Adana, Mersin ve Kapadokya gezileri ile zenginleştirilen gezi proğramı, iki farklı kültüre sahip insanların kaynaşması ile daha bir anlam kazandı. 

Evinde Belçikalı konuğunu misafir edenlerden Özgen Arı (Hançerli) kültürel kaynaşmayı sağlama ve iki ülke halkının birbirlerini tanımasına fırsat yaratmayı amaçlayan bu tür gezilerin önemine değinerek, “Kentimizde ağırladığımız misafirlerimizle kısa zamanda çok güzel bir dostluk kurduk. Kaldıkları süre içerisinde gerek Adana’yı ve gerekse de bölgemizdeki tarihi ve turistik mekanları gezme fırsatı bulduk. Dünya mutfağında önemli bir yere sahip olan bölge mutfağını tanıma fırsatı bulan misafirlerimiz yemeklerimizden çok etkilendi. Burada edinilen dostluğun ülkelerarasındaki yakınlaşmayı, dayanışmayı ve her alanda işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bilgi ve görğüyü artırma, farklı kültürleri öğrenme ve diyaloğ kurmayı sağlamayı hedefleyen gezilerin daha da artırılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Adana’da misafir edildikleri günlerde sıcak ve samimi bir ortamda bulunmanın yanısıra gördükleri ilgi ve misafirperverlikten oldukça etkilenen konuklar, memnuniyetlerini ifade etmekte zorlandı. Ayrılık zamanı geldiğinde duygusal anlar yaşanırken, bu gezi ile kurulan dostluğun ilerleyen günlerde de devam ettirilmesi temennisinde bulunan konuklar, adeta Adanadan kopamadılar.