Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şubesi, üyelerini birlik ve bareberliğe vurgu yapılan atmosferde bir araya getirdi. ATOSEV’de gerçekleştirilen etkinliğe TMMOB İKK Sekreteri Ali Kuzu, HKMO Genel Başkan Yardımcısı Turgay Erkan, Genel Merkez Sekreteri Ayhan Erdoğan ve Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri Ali İpek ile çok sayıda oda üyesi ailesiyle birlikte katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan HKMO Adana Şube Başkanı Yaşar Tanrıverdi, oda olarak farklı fikirlerin ve düşüncelerin bir arada görüşülmesinden güzel sonuçlar çıkar düşüncesiyle hareket ettiklerini belirtti.

“Çocuklarımız, gençlerimiz, kızlarımız son yıllarda teröre, işsizliğe, eğitimde eşitsizliğe, cinsel istismara, tecavüze ve tecavüzcüsü ile evlenmeye zorlandı” diye konuşan Tanrıverdi, şunları söyledi:
“Bütün bunlar yetmezmiş gibi şimdi de kimin olduğu ve nasıl kontrol edildiği tartışmalı bir yurtta alevler yakıldı. Devletin tüm kurumları, siyasiler, hukuk sistemi çocuklarını ve gençlerini yaşatmak, büyütmek, yetiştirmek için vardır. Aladağ yangınındaki sorumlular en şiddetli cezaya çarptırılmalıdır. Kana ve gözyaşına doyan bu topraklarda acıların artık son bulmasını diliyoruz.

ÜYELERİMİZİN SORUNLARININ TAKİPÇİSİYİZ
15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL kapsamında çıkartılan KHK’lar ile 2 bin 54’ü mühendis, mimar olmak üzere 150 binin üzerinde kamu görevlisinin işten çıkarıldığı ifade edilmektedir. Haksız yere görevden uzaklaştırılmış veya işten çıkarılmış tüm üyelerimizle dayanışma içinde olduğumuzu bildirir, sürecin her aşamasının üyelerinin haklarından sorumlu olmamız nedeniyle takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Oda olarak sevgiyi, saygıyı, birlikteliği, beraberliği ön planda tutan bir öynetim anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz.”