Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şube Başkanı Yaşar Tanrıverdi, teröre teslim olmayacaklarını bildirdi. Tam da "10 Ekim 2015 Ankara Garı Katliamı"nın birinci yılında, kaybedilen canları anmaya hazırlanılan bir sırada 9 Ekim 2016 Pazar günü Şemdinli`de bomba yüklü araçla karakola yapılan terör saldırısı sonrası 10 asker, 5 sivil olmak üzere 15 insanımızın hayatını kaybettiği haberinin geldiğini belirten Tanrıverdi, “Terör bir insanlık suçudur. Toplumun tüm duyarlı bireyleri olarak teröre karşı dik duracağız” dedi.
Aynı şekilde, terör eylemi nedeniyle kaybedilen canları anmanın da bir insanlık borcu olduğunu kaydeden Tanrıverdi, “Bu borcu ödeyeceğiz. Toplumların sağlıklı bir biçimde yaşayabilmeleri, bireylerin insani davranışlarını unutmaması, toplumsal belleğin diri tutulmasıyla olanaklıdır. Ülkemizi, barış, demokrasi, refah içinde yaşayacağı yarınlara taşıyabilmek bilinçli davranmakla mümkündür. Ülkemizdeki en kanlı bombalı saldırı tarihi olan "10 Ekim"de kaybedilen canları anmak için toplanmak isteyen insanlara copla, biber gazıyla saldırmanın savunulabilir hiçbir yanı yoktur” diye konuştu.
“YÖNETENLERİN SORUMLULUĞU VAR”
Duyarlı vatandaşların bu insani toplumsal davranışını kaba güçle bastırmak yerine, güvenliği sağlayarak barışçı biçimde gerçekleşmesini sağlamanın devletin görevi olması gerektiğini vurgulayan Tanrıverdi, şunları söyledi:
“Her gün yaşadığımız terör eylemi sonucu ailelerimizin ocaklarına düşen ateş, ülkeyi yönetenlerin sorumluluğundadır. Yönetenler sorunları çözme makamında oturan insanlardır. Sıkılan her kurşun, atılan her bomba ülkemizde barış içinde, kardeşçe ve bir arada yaşama umuduna vurulan bir darbedir. Terör saldırılarıyla ülkemizin içine sokulmak istendiği karanlık sürece karşı; demokrasi, barış, kardeşlik ve bir arada yaşama istencimizin hakim kılınması şarttır. Geçen yıl Ankara Garı`nda şimdi de Şemdinli`de kaybettiğimiz kara terörün kurbanları canlar bizim canlarımızdır. Bu vesileyle teröre başvuranları ve destekçilerini bir kez daha lanetliyor, 10 Ekim 2015 tarihinde teröre kurban verilen canlarımızı acıyla anıyoruz.”