Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Tarihi Kentler Birliği’nin ilk kez Adana’da toplanacağını belirtti.
Tarihi Kentler Birliği’nin kentlerin tarihi dokusunun korunması ile ilgili önemli çalışmalar yapan bir kuruluş olduğunu söyleyen Zihni Aldırmaz, “Böylesi önemli bir kuruluşun toplantısına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. 10-11-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceğimiz toplantıda en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çalışacağız. Bu arada konuklarımız hem Adana’nın tarihi zenginliğini tanıma fırsatı bulacaklar hem de Adana’da tarihi dokusunun korunması ile ilgili yaptığımız çalışmaları görme şansını yakalayacaklar” dedi.
Adana’nın Tarihi Kentler Birliği’nin uygulama ödülünü kazandığını da belirten Zihni Aldırmaz, “2012 yılında Tarihi Kentler Birliği’nden uygulama ödülü kazandık. Bu durum Adana tarihinde bir ilktir. Yine Tarihi Kentler Birliği ilk kez Adana’da toplanıyor. Adana için hep ilkleri gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.
Zihni Aldırmaz, yeni Büyükşehir Yasası’nın Adana’nın tarihi zenginlikleri açısından da büyük önem taşıdığını kaydetti. Zihni Aldırmaz şunları söyledi:
“Yeni yasa ile Büyükşehir sınırları il sınırlarına genişledi. Böylece il sınırları içindeki tarihi eserlerin ve tarihi mirasın korunması ve tanıtılması konularında bize büyük sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluklarımızı da en iyi şekilde yerine getireceğiz. Çünkü 10 bin yıllık tarihi olan, 4 bin yıldır yeri ve adı değişmeyen Adana, önemli bir tarihi geçmişe sahip. Tarihi kentler arasında önemli bir yeri olan Adana’da önümüzdeki dönemde tarihi mirasa sahip çıkma adına gerekli çalışmalar yapılacaktır. Tarihi Kentler Birliği’nin Adana toplantısı bize yapacağımız çalışmalarda ışık tutacaktır.”