Seyhan Belediyesi tarafından projelendirilen Av. Turhan Arun Sakak sağlıklaştırma projesinin ilk etabı tamamlandı. Adana’nın tarihi Tepebağ Mahallesi’ndeki sokağın açılışında belediye bağlı meslek edindirme kursları tarafından hazırlanan elişi ürünler tanıtıldı. Adana’nın eski fotoğraflarının da sergilendiği törende ünlü sanatçı Fettah Can’da sahne aldı.

Adana’nın tarihini önemsediklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçmişten miras kalan tarihi yapıları korumak ve bir sonraki nesle aktarmak istediklerini söyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Bu sokağın açılışını yapıyoruz. Açılış törenimize bu sokağa ismi verilen Av. Turhan Arun’un çocukları da katıldı. Bu sokak Kayalıbağ ile Tepebağ mahallerini 2 ye ayıran antik bir sokaktır.

Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan bir sokaktır. Romalılardan kalma bir sokaktır. Burası Adana’nın geçmişi Adana’nın tarihidir. Bu sokaklara Avrupa acayip turist getiriyor. Dünyanın en eski tarihlerinden bir tanesi, atalarımızın bize bıraktığı bu mirasları yaşatmak bizden sonraki nesillere taşımak istiyoruz. Bundan sonra etkinliklerimizi Adanın meşhur bir yerinde yapacağız. Sanatımızı, tarihimizi, kültürümüzü ve o dünyanın en güzel insanlarını Adanalıları dünyaya tanıtacağız. “ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Başkan Zeydan Karalar Fettah Can’a çiçek verdi. Daha sonra ise Adanalılar ünlü sanatçının şarkıları ile gönüllerince eğlendi.