Seyhan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konser Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra, Adana Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu, çeşitli makamlardaki ilahileri seslendirdi.

 “Kutlu Doğum Haftası” ve “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” başta olmak üzere kandillerde ve çeşitli etkinliklerde görev alan koro, 14-20 Nisan 2013’te Kutlu Doğum Haftası’nın provalarını sürdürüyorlar.

Koronun şefliğini Yüreğir Fet Ahmet Gülşen Cami İmam Hatibi Tarık Karadağ yaptı.

Adana Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu, Rast, Hicaz, Segâhı, Hüseyni, Hüzzam makamlarında kasideler ve ilahilerden oluşan özel bir repertuara sahip. Musikiye her zaman ilgisi olduğunu dile getiren Tarık Karadağ, “25 kişiden oluşan koromuz haftada 2 gün çalışma yapmaktadır. Konserimiz 17-20 Nisanda Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle fuar alanında vereceğiz. Ancak çalışmalarımız sadece Kutlu Doğumla Haftasıyla sınırlı olmayacak. Diğer programlarında da sahne alacağız. “dedi

Konser sonrasında bir konuşma yapan Yüreğir Müftüsü Mehmet Gök, "Türk Tasavvuf Musikisi korosunda görev alan bütün arkadaşlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Söyledikleri birbirinden güzel ilahilerle bizleri mest ettiler" dedi.

Konseri din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşları izledi.