GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ

Adana'da taziye ziyaretinde ‘uyuşturucu' yüzünden çıkan tartışmada 2'si kardeş 3 kişiyi kurşun yağmuruna tutarak öldürdükleri 5 kişiyi de yaraladıkları iddia edilen 4 kişi hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisten toplam 12 müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

Bitlis Cezaevi'nde hükümlü bulunan 32 yaşındaki Kemal Bakadur'un 22 Ağustos'ta apandisten hayatını kaybetmesi üzerine ailesinin Adana'da 29 Ağustos'ta kurduğu taziye çadırında çıkan çatışmada 36 yaşındaki Ömer Omay, kardeşi 32 yaşındaki Orhan, akrabaları 36 yaşındaki Mahmut Daş'ın öldürülmesi 5 kişinin de yaralanmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. 

İDDİANAME HAZIRLANDI

Cumhuriyet Savcısı, katliama neden olup 3 kişiyi öldürdükleri iddia edilen ve olayda yaralanıp tutuklanan 42 yaşındaki Atilla Metin, 36 yaşındaki Serkan Avuncaner, 34 yaşındaki Abdurrahman Akgönül ve tutuksuz 43 yaşındaki Aydın Daş hakkında 'Kasten öldürme, yaralama, tehdit, korku, kaygı ve panik yaratacak şekilde ateş etmek' suçlarından iddianame hazırladı. Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne düşen iddianame kabul edilmesi halinde sanıklar önümüzdeki günlerde yargılanmaya baylaşacak.

3'ER KEZ MÜEBBET İSTENDİ

Cumhuriyet Savcısı, sanıklardan Serkan Avuncaner'in 3 kez müebbet ve 24 yıl, Atilla Metin'in 3 kez müebbet ve 12 yıl, Abdurrahman Akgönül'ün 3 kez müebbet ve 6 yıl, olayda kardeşi ve 2 akrabası öldürülen Aydın Daş'ın da 3 kez müebbet ve 2 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

3 KİŞİ NASIL KATLEDİLDİ?

İddianameye göre, 3 kişinin öldürüldüğü, 5 kişinin de yaralandığı katliam şöyle yaşandı:

"...taziye ziyaretinde Atilla Metin, Aydın Daş'a, 'yeğenin Ömer, cezaevindeki akrabam Mehmet Akgönül'e ziyarete giderken uyuşturucu götürüyormuş, bir daha ziyaretine gitmesin, görüşmesin" dedi. Daş da, 'Sana ne, sen kimsin? Gönderirim ve görüştürüm' diyerek cevap verdi. Atilla Metin'in 'Göndermeyeceksin' demesi üzerine Daş elindeki pet su şişesini Metin'in üzerine atıp, 'Seni burada parça parça ettirip, öldürtürüm' dedi. Çıkan tartışmayı Turhan Yıldırım ve Süleyman Demirkaya, 'Burası taziye evi, burada tartışma olmaz' diyerek sakinleştirdi. Atilla Metin dışarı çıkıp telefonla görüşme yaptı. Bir süre sonra Serkan Avuncaner ile Abdurrahman Akgönül ellerinde silahla geldi. Metin tabancasıyla Aydın Daş'a yönelerek, 'Hadi lan Aydın beni parçalasana' diyerek ayağına ateş etti. Serkan ve Abdurrahman'a da 'sıkın bunlara' dedi. Daş da orada bulunanlara, 'vurun öldürün bunları' diyerek bağırdı. Serkan, Ömer Omay'a ateş edeceği sırada Adnan Omay, Serkan'ın üzerine doğru giderek, 'abi dur sıkma' dedi. Serkan, Adnan'ı silahla karnından yaraladı. Taziye odasında karşılıklı açılan ateş sonucu çıkan çatışmada Orhan Omay, Ömer Omay ve Mahmut Daş ölmüştür."

ORHAN'I 11 KURŞUNLA ÖLDÜRDÜLER

İddianamede, öldürülenlerden Orhan Omay'ın 4'ü sırtında toplam 11 kurşun, Ömer'de 4, Daş'ın ise boynunda ve sırtında kurşun yaraları bulundu. Suç unsuru tabanca parçalanmış halde bir çöp kutusunda, mermiler ise kanalizasyonda bulunduğu kaydedildi.