Adanahabermerkezi.com

Özellikle yaz aylarında bakım konusunda eksik kalınmasıyla yolcu vagonlarında klimaların çalışmamasıyla ortaya çıkan sıcak ve bunaltıcı yolculuk vatandaşı çileden çıkarıyor.  Adana-Mersin arasında yapılan seferlerde sık sık klima çalışmaması sorunuyla karşılaşan vatandaş, vagonlarda  pencere olmaması nedeniyle de ortalama 1 saat süren yolculuk sonunda adeta terle yıkanıyor.

TOROS EKSPRESİ'NDE DE KLİMA ÇALIŞMADI

21 Temmuz 2018 Cumartesi günü de Toros ekspresi treninde de bazı vagonlarda klima çalışmadı. Yeteri kadar bakım yapılmaması nedeniyle klimanın çalışmaması yolculuğu, vatandaşa adeta işkenceye dönüştürdü. Adanahabermerkezi.com editörünü arayarak bilgi veren ve şikayetlerini dile getiren vatandaş "TCDD günün şartlarına uygun şekilde yenilenmesi ve modernleşmesi gerekiyor. Ancak yetkililer daha en sıradan bir klima hizmetini bile vatandaşa sunamıyor. Bu tek kelimeyle basiretsizlik, yeteneksizlktir. Bizi "Fin Hamamı"na mahkum ettiler. Sıcaktan terledik, bari bir vagonda soğuk sulu bölüm yapsınlar tam anlamıyla "Fin Hamamı"nı yaşamış olalım. Basiretsizliklerini, "Fin Hamamı" hizmetiyle! kapatsınlar" şeklinde tepkilerini kinayeli bir biçimde dile getirdiler. 

Fin Hamamı Nedir?

"çok sıcak sudan ve yerden çıkıp hemen çok soğuk yere ve suya girme biçiminde uygulanan, vücudu uyarıcı özelliği olan hamam"