Adana Tren Garı önünde eylem yapan işçiler, tehdit edildiklerini öne sürdüler. Burada işçiler adına konuşan Soner Kaplan, 2005 yılından bu yana TCDD 6. Bölge Müdürlüğü'nün ihalesini alan ve bir alt işletme olarak öne çıkan işletme bünyesinde çalıştıklarını anlattı. Kaplan, "Şirketin çalışanlarına karşı uyguladığı tehdit, baskı ve hak gaspları yaşanmaktadır. İşveren şirket, çalışanlarının fazla mesai ücretlerini, kıdem ve ihbar tazminatlarını ödememek için çalışanlarına zorla imza attırarak, bizleri
sosyal haklarımızdan mahrum etmeye çalışmakta; bu bilgeleri imzalamayan işçileri de tehdit edip, işten atmaktadır. TCDD 6. Bölge Müdürlüğü ise, olaylara adeta seyirci kalıp müdahale etmemekte, sorumlu işveren olarak ilgisiz davranmakta, bizi taşeron firmaların insafına bırakmaktadır" dedi.
Kendisinin 6.5 yıldan bu yana şirket çatısı altında çalıştığını ancak tazminat olarak kendisine 2 bin TL'lik bir tazminat gösterildiğini anlatan Kaplan, şu anda baskı ve tehdit edilerek zorla imza attırılmaya çalışılan her işçinin en az 5 yıl boyunca şirket bünyesinde hemzemin geçitlerde çalıştığını dile getirdi. Kaplan, "Şirket yöneticileriyle konuştuğumuzda 'Ben TCDD'den tazminat almıyorum, bu yüzden size de tazminat vermem. Sana bir belge imzalatıp, hesabına da bin TL yatıracağım. Ama o parayı bana
geri getireceksin, eğer getirmezsen seni işten atarım' diyerek beni tehdit ettiler. Buna karşı çıktım ve istenilen belgeyi imzaladım. Bu yüzden beni işten çıkarttılar ve ben yaklaşık bir aydır işsizim" diye konuştu.
Çalıştıkları taşeron firma tarafından kendilerine zorla imzalatılmak istenen belgeleri imzalamayacaklarını söyleyen Kaplan, "Sosyal haklarımızın gasp edilmesine karşı çıkacağımız gibi hukuki yollardan da hakkımızı sonuna kadar arayacağız" ifadesini kullandı. Yapılan basın açıklamasının ardından işçiler, bir süre daha slogan atarak olaysız şekilde dağıldı.
Öte yandan, firma adına açıklamada bulunan Veli Can, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını, TCDD 6. Bölge Müdürlüğü ile ilgili olarak yapılan sözleşme gereği işin tamamlanmasının ardından, işçilerle yolları ayırdıklarını ve her türlü hukuki alacaklarının da işçilere ödendiğini belirtti. Can, "Bu konuda içimiz rahat. Çünkü arkadaşlarımızın tazminatlarını son kuruşuna kadar ödedik. Eğer konuyu yargıya taşırlarsa biz de gider savunmamızı yaparız" dedi.