Metal Sanayi Sitesi içinden geçen, yaklaşık 5 kilometrelik TD 8 Drenaj Kanalı’nın ıslahı, Büyükdikili ve Küçükdikili’deki sanayi tesislerinin, mahallelerin kanalizasyon atıklarının Seyhan Atıksu Arıtma Tesisi’ne aktarılmasında kullanılacak 7 kilometrelik kanalizasyon ve altyapı çalışmaları ile,  aynı bölgede yol seviyesinden aşağıda faaliyet gösteren sanayi tesislerini sel baskınından koruyacak 4 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon projesi çalışmaları için ortak temel atma töreni düzenlendi.

Yeşiloba Mahallesi Metal Sanayi Sitesi’nde düzenlenen törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Metal Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren 11 kooperatin yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar ve Adanalılar katıldı.

ART ARDA TEMEL ATMA TÖRENLERİ

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna, TD 8 Drenaj Kanalı’nın ıslahıyla ilgili çalışmanın temelinin atıldığını, bölgede yeni kanalizasyon, altyapı ve yağmur suyu şebekelerinin hizmete gireceğini açıkladı. Yüksel Durna, “Pazar günü saat 13’te Göller Yaylası Su Projesi’nin temeli, salı günü de Karataş’a Çatalan’dan içme suyu getirecek projenin temeli atılacak. Ceyhan Yumurtalık Enerji İhtisas Bölgesi’ne su getirmek için Yedigöze Barajı’na bin 400’lük vana taktık. Büyük bir su projesinin temelini atacağız ve Ceyhan, İmamoğlu ile Kozan’ı kapsayan bölgede 50 yıl su problemi yaşanmayacak.  Bugün temelini attığımız TD 8 Drenaj Kanalı’nın ıslahıyla ilgili olarak müteahhit arkadaşımız, 11 aylık sözleşme süresini 6-7 aya indirme sözü verdi. Proje tamamlandığında, Metal Sanayi Sitesi’ndeki pis su problemi ortadan kalkacak” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN İLK KEZ BÜYÜK HİZMET ALIYORUZ

Orta Ölçekli Sanayi Sitesi Başkanı Hacı Özcan da, yaklaşık 30 yılını bildiği bölgeye ilk kez bir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın el uzatıp, hizmet götürdüğünü belirterek, Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti.

Metal Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Cengiz Erdoğan da, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, sanayi bölgesine verdiği önemden dolayı teşekkür etti.

PİKNİK YAPILABİLECEK HALE GELECEK

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, üst üste temel atma törenleriyle, Adana’nın kanayan yaralarına derman olacak çok sayıda projeyi hayata geçirmeye başladıklarını ifade ederek, halk arasında pis su kanalı olarak bilinen TD 8 Drenaj kanalının ıslah çalışmalarının ardından, Adanalıların piknik yapabileceği, temiz bir alan haline geleceğini açıkladı. Drenaj kanalının normal şartlar altında tarımda kullanılan suyun geri dönüşü için kullanıldığını fakat bölgede evsel ve sanayi atıklarının yoğun şekilde kanala akıtılması sonucu mevcut durumun oluştuğunu söyleyen Rahmi Pekar, Adana Büyükşehir Belediyesi ve DSİ’nin yapacağı düzenlemenin ardından, yıllarca yaşanan olumsuzluğun güzel görüntülere dönüşeceğini vurguladı.

İHRACAT YAPAN BÖLGENİN İMAJINI DÜZELTMEMİZ GEREK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Metal Sanayi Sitesi’nin Adana ekonomisi ve ticareti için önemli bir merkez olduğuna değinerek, drenaj kanalının ıslahıyla önemli bir sorunun geride kalacağını açıkladı. Başkan Sözlü, “Adana Metal Sanayi Sitesi kentin yüz akıdır. Burada üretilen makine aksamları Adana’dan yapılan ihracatı önemli ölçüde destekliyor. Buraya Adana ve ülke dışından iş yapmaya gelen insanlar için, pis dere olarak tabir edilen TD 8 Kanalı çok olumsuz görüntülere neden oluyor. Yayılan koku da son derece rahatsız edici. Burası, ticaret turizminin en göz önünde yerlerinden. Yılların problemi, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte son bulacak. Bölgeye yıllarca kaynak problemi öne sürülerek el atılmamış. Biz görevi devraldıktan sonra, kaynaklarımız kısıtlı olmasına rağmen enkaz edebiyatı yapmadık ve Adana’nın ihtiyaçlarını gidermede en küçük tereddütümüz yok. Belediye çalışmaları hep göze görünür yerlerde olmaz. Toprağın altında da epey çalışıyoruz ve çalışacağız. Adana’nın Toroslar’daki ilçeleri bir yana, Sarıçam’ın köylerinde bile su yok. Bu ihtiyaçların hepsini karşılamamız gerekiyor. Temel ihtiyaçları karşılanmayan bir milletin, refah topmunun bir parçası olma şansı yok. Göller Yaylası Su Projesi’ni 5 yıl önce 40 milyon liraya yapmaya cesaret edememişler, biz bugün aynı projeyi 7 buçuk milyon liraya anahtar teslimi gerçekleştiriyoruz. TD 8 Kanalı’nın ıslahı projesinin 16 milyon liralık keşif bedeli maliyeti vardı ve proje 5 milyon 900 bin liraya yapılacak. Küçükdikili ve Büyükdikili’deki sanayi tesisleri ve mahallelerin kanalizasyon ve altyapı sorununu çözecek projenin keşif bedeli de 30 milyon lira ancak biz 10 milyon liraya hayata geçiriyoruz. Bunlar hep şeffaf ihalelerle gerçekleştiriyor, son gece davet usulü ihale yapmıyoruz. Böyle olunca da Cenab-ı Allah bize yardım ediyor ve söz verdiğimiz hizmetleri hayata geçiriyoruz. İnanç ve azimle çalışıyoruz. Hizmetlerimizin hayata geçmesinde çaba gösteren, belediye meclis üyelerimize, siyasi parti ayırımı gözetmeksizin teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HİZMET EDERKEN SİYASİ PARTİ AYRIMI YAPMAYIZ

Hizmet ederken ilçe belediye başkanlarıyla da, siyasi rekabete girmeden, Adana için çalışmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da, Adanalıya hizmet yolunda kendileriyle iş birliği yapmaktan çekinmemesi nedeniyle, yapılan işin kalitesinin arttığını belirtti. Başkan Sözlü, Adana’yı, belediyelerin hizmet yolunda iş birliği yapmaktan çekinmediği barış, huzur ve refah kenti yapmayı amaçladıklarını ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ SAYFA

Başkan Sözlü, Metal Sanayi Sitesi’nde yapmak istedikleri yatırım ve depo tesisiyle, kentsel dönüşümde yeni bir sayfa açmak istediklerini de sözlerine ekledi. Başkan Sözlü, çağdaş, disipli adımlarla ilerleyen, gurur duyulan Adana’yı inşa etmek için destek verenlere teşekkür etti.

KAYBEDİLMİŞ YILLARI GERİ KAZANMALIYIZ

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, TD 8 Drenaj Kanalı’nın, yıllardır Adana’nın bir ayıbı olarak gözününde bulunduğunu kaydederek, Adana’nın kaybedilmiş yıllarını geri kazanmak için çalışmak gerektiğini söyledi ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti.