Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Adana Şubesi tarafından, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü nedeniyle Adana Orduevi’nde Birlik ve Dayanışma gecesi düzenlendi. TEMAD Adana Şube Başkanı Ali Ayyıldız, Başkan Yardımcısı Duran Fırat, Yönetim Kurulu Sekreteri Ercan Gökdal, Muhasip Üye Ahmet Yaşar, Yönetim Kurulu üyeleri, Mehmet Akıllı, Sefa Topal, Alaaddin Kurtoğlu’nun ev sahipliğinde verilen yemeğe TEMAD üyeleri ve aileleri katıldı.
TEMAD Adana Şube Başkanı Ali Ayyıldız, gecenin açılışında yaptığı konuşmada 17 Ekim tarihinin 2012 yılından bu yana Dünya Astsubaylar günü olarak kutlandığına dikkat çekti. Başkan Ayyıldız, “Dünya Astsubaylar Günü’nün altıncısı, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin kuruluşunun 33. yıl dönümü nedeniyle üyelerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz’” dedi.
 
ÖNCELİĞİMİZ ÜYE SAYISINI ARTTIRMAK
Konuşmasında dernek yönetiminin çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Ayyıldız, “Göreve geldiğimizde ilk iş olarak, ilimizdeki emekli meslektaşlarımızı tespit ettik. Ulaşabildiğimiz meslektaşlarımızı derneğimize üye yaptık. Bugün Adana’da bin 65 kadar emekli astsubay arkadaşımız var. Bunlardan 320’sinin üye kaydını gerçekleştirdik. Diğer arkadaşlarımıza ulaşarak, onları da derneğe üye yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
TEMAD Adana Şubesi olarak öncelikle üyelerinin sosyal ve içtimai durumlarını takip ederek, yaşadıkları sorunların çözümü için çalıştıklarını dile getiren Ayyıldız, bunun yanında sosyal projelerle de ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzattıklarını söyledi.

KURUCU ÜYELERE TEŞEKKÜR BELGESİ
Ayyıldız’ın açıklamasının ardından TEMAD Adana şubesinin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim edildi. Başkan Ali Ayyıldız, TEMAD kurucu başkanı merhum Muharrem Gürışık’ın adına teşekkür belgesini oğlu Soner Gürışık’a verdi.
TEMAD Kurucu Yönetim Kurulu’nda görev alan Adnan Ayter’in belgesini Emin Fikret Suluhan, Muhittin İstekli’nin belgesini İsmail Erden, Kazım Arın’ın belgesini, Faruk Işın takdim etti.
TEMAD Adana İl Başkanlığı onuruna Enzevit Dağına tırmanarak Türk Bayrağını ve TEMAD bayrağını dağın zirvesine diken Tolga Arısoy’a teşekkür belgesi verildi.

Plaket töreninin ardından gecede Adana Büyükşehir Belediyesi müzisyenleri sahne aldı.