Kağıt üzerinde teorik bilgileri usta öğretmenlerin eşliğinde edinen Ekinfen öğrencileri, çok sayıda atölyede yeteneklerini keşfetme ve geliştirme olanağı buluyor. Hayatta mücadele etmek zorunda kalacakları bazı sorunlarla karşı karşıya getirilip, bu sorunları çözme ve ortadan kaldırma becerisi edindirilen Ekinfen Öğrencileri, omlet yapmadan, dünyanın en önemli matematik gruplarıyla internet üzerinden çalışmaya, sebze yetiştirmekten, kümesten yumurta toplamaya kadar geniş bir yelpazede etkinliklerde bulunup donanım kazanıyor.

 

Okul bahçesinde bulunan mini hayvanat bahçesindeyse birçok çocuğun sadece televizyonlardan görebildiği hayvanları yakından tanıma imkanı bulan Ekinfen öğrencileri, bu ayrıcalığın tadını doyasıya çıkarıyor. Teneffüslerde hayvanat bahçesindeki tavuk, kaz, tavşan ve daha bir çok hayvanı yakından gören ve tanıyan Ekinfen öğrencileri, öğretmenlerinden de hayvanlarla ilgili bilgi alıyor. Bu sırada son derece keyifli anlar yaşayan minikler hem öğreniyor, hem stres atıyor.

 

Ekinfen Okulları Kurucusu Ferdane Bayıldıran, öğrencilerin hayvanları sadece televizyonlardan görmelerini istemediklerini, bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da somut enstantaneler yaşamaları arzu ettiklerini söyledi. Hayvanlarla ilgili her bilgiyi verdiklerini ve onlarla zaman geçirmelerini sağlayarak bilgiyi tecrübeye dönüştürdüklerini belirten Bayıldıran, Ekinfen Okulları’nda öğrenim gören öğrencilerin hemen her konuda bu ayrıcalığı yaşadığını ifade etti.