Anıtkabir ziyareti aslanlı yolda kortej yürüyüşü ile başlarken Rotary 2430, 2420 ve 2440. Bölge Federasyonu Baskanları ve Rotaryenler Atatürk’ün mozalesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Türkiye Rotaryenleri adına 2017-2018 Dönem 2430. Bölge Federasyonu Başkanı  Serdar Ünlü,  Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir özel defterine düşüncelerini yazdı.  Ünlü yazısında "Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 2017-2018 Rotary döneminin başlangıcı olan bugün, size minnet ve şükranlarımızı sunmak üzere Türk Rotary ailesi olarak bir kez daha huzurunuzdayız.

Biz Türk Rotary’sinin liderleri olarak, Türk Rotary ailesi adına size söz veriyoruz ki, 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ülkünüze bağlı olarak, hiçbir din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin, kendinden önce hizmet ideali ile ülkemiz ve dünya insanlarının yaşamlarına hiçbir karşılık beklemeden dokunup, onların hayatlarını daha iyi yönde değiştireceğiz. Çocukların, gençlerin ve özellikle kadınların her alanda eğitimi için çalışmalar yapacak ve cehaletle savaşacağız. Hastalıklarla mücadele edecek, sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunacağız. Toplumsal ve ekonomik kalkınma için gayret göstereceğiz. Dönemimizde türk rotary’si olarak fark yaratacağız. Kurmuş olduğunuz Cumhuriyetimizi bir bütün olarak koruyup ilelebet yaşatacağımıza, gösterdiğiniz ülkü ve hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışacağımıza, sizi ve bu vatan için hayatını feda edenleri hiçbir zaman unutmayacağımıza, aziz hatıranız önünde and içeriz.”

Türkiye'nin dört bir ilinden gelen yüzlerce Rotaryen daha sonra Anıt Kabir’de topluca hatıra fotoğraf çekildi. Adana Tepebağ Rotary Kulübü Başkanı Nazan Özçelik ve Adana Tepebağ Rotaract Kulübü Başkanı Engin Elçi'de diğer illerden gelen başkanlarla hem tanıştı hemde yapacakları projeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.