Hasan Emir Kavi, yazılı açıklamasında TMMOB’un her zaman emekten, demokrasiden, eşitlikten, üretmekten yana olma onurunu taşıdığına dikkat çekerek, “TMMOB bu  yıl da 1 Mayıs’ta aynı sorumlulukla tüm coşkusu ile alanlarda yerini alacak” dedi. Kavi, mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları olarak demokrasi, eşitlik, barış için emekçi halkımızla bir arada olacaklarını belirtti. Emekçilerin halaylarla, umutlarla ve evrensel olarak kutladığı Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 MAYIS ta dünyanın dört bir yanında olduğu gibi tüm ülkede de alanlarda yerlerini alacaklarını söyledi. Kavi şöyle dedi:

“Mesleklerimizin niteliksizleştirilmesine, odalarımızın işlevsizleştirilmesine, haklarımızın gasp edilmesine, halkımızın soyulmasına, kentlerimizin ve doğal yaşam alanlarımızın talan edilmesine karşı 1 Mayıs’ta alanlardayız.

İş cinayetlerinde gelinen aşamanın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının verileriyle birlikte kayıt dışı istihdamla artık katliam boyutlarında ve gerekli önlemler ve düzenlemeler yapılmamaktadır. Adeta güvencesiz çalışma biçimlerinin teşvikiyle ülkemiz emekçilerin mezarlığına çevrilmektedir. Özellikle Soma’nın yıldönümü yaklaşırken ülkenin gündeminin hala suni gündemlerle geçiştirilmemesi gerektiğini, artık mağduru oynayanların saltanatlarına son verilmesi için emekçilerin birleşik mücadelesini büyüteceğiz.

İş güvencesi, eşitlik, barış, adalet, demokrasi, insanca ve özgürce bir yaşam için umutlarımızı büyütüyor, hükümeti uyarıyor, taleplerimizi haykırıyoruz.”

Adana İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, 1 Mayıs 2015 Cuma günü tüm halkı Saat:14.00 de Seyhan Belediyesi  Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde buluşmaya davet  etti, “Halkımızı, Adana Emek ve Demokrasi Güçleriyle birlikte olmaya davet ediyoruz’’ şeklinde konuştu.