İMO Adana Şube Toplantı Salonu’nda gerçekleşen genel kurulun açılışında konuşan İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, yoğun geçen iki yıllık görev sürecinde destek ve katkılarını esirgemeyen İKK temsilcilerine, şube başkanlarına teşekkür etti.

Adana Tabip Odası, KESK, DİSK ve TMMOB Adana İKK olarak mücadele alanlarında birlikte hareket ettiklerini belirten Biçer, Koordinasyon Kurullarının TMMOB’nin gücünü harekete geçiren,  bölgedeki diğer toplum kesimleriyle koordine içinde hareket etmeyi sağlayan, pratik sonuçlara ulaşılmasını temin eden organize bir çalışma ortamı yaratmaya hizmet ettiğini, Adana’daki çalışmalarında bu gerçekliği hep birlikte gördüklerini dile getiren Biçer, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum, bu çalışmalarımızı daha ileriye taşımamız gerekliliğini elzem kılıyor. Mevcut düzenin tüm kokuşmuşluklarının ortaya dökülmesine rağmen AKP, her geçen gün artan faşist baskı politikalarıyla iktidarını uzatmaya çalışıyor. Bu nedenle, TMMOB ve bağlı Odalarımızın faaliyetleri, iktidar tarafından bir tehlike olarak görülüp, Odalarımız, özellikle geçtiğimiz iki yıl içerinde artan bir şekilde işlevsizleştirmek, parçalamak, denetim altına almak adına müdahalelere uğratılmıştır. Odaların üye bağlarını kesmeyi, bilgi edinmesini, topluma bilgi sunmasını engellemeyi, mali açıdan zayıflatmayı amaçlayan bu yasa değişiklikleri ve kararnamelerle TMMOB’nin toplumsal mücadeledeki gücü etkisiz kılınmaya çalışılmıştır” dedi.

“ARAYIŞIMIZ ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN”
TMMOB’nin kurulduğu günden bu yana mesleki ve toplumsal mücadelede kararlıkla yer almış ve güçlü mücadele geleneği olan bir örgütlülük olduğunu vurgulayan Biçer, şöyle konuştu:
“Bizim örgütlenmemiz pek çok engeli kararlılıkla göğüsleyerek bu günlere nasıl geldiyse doğru yolunda sarsılmadan ilerlemeye devam edecek güçtedir. Haziran direnişi, ardından ortaya dökülen yolsuzluklar, hukuksuzluklar, ittifaklarıyla yaşadığı çatışma ve ayrışma süreci, seçim sonuçlarına yeterince yansımamış da olsa iktidara güç kaybettirmiştir. Ancak iktidar karşısında sol güçlerin varlığını yeterince ortaya koyamadığı da hepimizin bildiği bir gerçektir.  Bu dönemde tüm sol- devrimci kesimleri, toplumsal muhalefetin güçlerini, bireylerini kapsayacak ortak zeminler yaratma çabamıza hız vermeliyiz.  Bunun bir parçası olarak Akademik Odalar Birliğinin oluşumunu sağladık. ADAMOB’un birleşenlerinin değerli başkanları da aramızda; Akademik Meslek Kuruluşlarının ortak çalışmalarının Adana’mıza önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Arayışımız ülkemizin geleceği üzerinde daha etkin olabilmenin koşullarını yaratmayı mümkün kılmak içindir.”

ŞAHİN: “ARKA BAHÇE DEĞİLİZ”
TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Bahattin Şahin ise Türkiye’de TMMOB çatısı altında 54 İKK sekreterliği bulunduğunu ve oldukça demokratik bir yapı sergilediklerini söyledi. Ülke kaynaklarının yok edildiği bir dönemden geçildiğini ifade eden Şahin, “Zorlu dönemde TMMOB çatısı altında görev almak ateşten gömlek giymek gibidir. Hiçbir partinin arka bahçesi olmayan TMMOB, her alanda mücadeleyi sürdürecek, Kral çıplaksa çıplak olduğunu söyleyecektir” dedi.

BULCA: “SAĞLIK HAKKI YOK EDİLDİ”
Toplantıya katılan Türk Tabipler Birliği (TTB) Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Bulca da TTB’nin emek, barış ve demokrasi mücadelesinde yer almaya devam edeceğini, AKP’nin yasamayı sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden düzenlediğini savundu. 12 Eylül 1980 darbesinde görülmeyen birçok baskının bu dönemde görülmeye başlandığını kaydeden Bulca, “Halkın sağlık hakkını yok ettiler. Şehirler kentsel dönüşüm adı altında rant aracı haline getirildi” diye konuştu.

HASAN EMİR KAVİ: “YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”
Konuşmaların ardından Makine Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Emir Kavi, oybirliğiyle TMMOB Adana İKK Sekreteri oldu. Kavi, yaptığı konuşmada TMMOB Adana İKK Sekreterliği’nin temelinin sağlam olduğunu, tuğlaların üzerine yenilerini ekleyeceklerini kaydetti. TMMOB’nin Türkiye’nin ihtiyacı olan siyasetçileri de yetiştiren bir yapı sergilediğini vurgulayan Kavi, MMO Adana Şube Başkanlığı yapan Zeydan Karalar’ın Seyhan Belediye Başkanı seçildiğine dikkati çekti. TMMOB kültürünü almış bir siyasetçinin belediye başkanı seçilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Kavi, “TMMOB, kent ve ülke kaynaklarına sahip çıkan güçlü bir örgütlülüktür. Ben de bu yapının gücünü bilerek hareket edeceğim. Yüreğimizdeki insan sevgisi ve bilim ışığı sönmeyecek. Yapacak çok işimiz var. Geçmişte yaptığımız işler gelecekte yapacaklarımızın göstergesi olacak.”
KİMLER KATILDI?
Toplantıda Makine Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, SES Adana Şube Başkanı Tekin Müjde, Büyükşehir ve Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya, Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı ve Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Gülcan Ulutürk de birer konuşma yaptı.
Genel Kurula TMMOB’ye bağlı odaların Adana Şube Başkanları,  Büyükşehir Belediyesi  2.Başkanvekili Ercan Çetin, Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, mimar ve mühendisler ile çok sayıda davetli katıldı.