9 Kasım 2013 tarihinde, 9.30 – 16.00 saatleri arasında Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilecek olan panelin açılış konuşmasını TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı yapacak. Aziz Konukman, Mücella Yapıcı, Ulaş Bayraktar, Sedat Göçmen, İkbal Polat ve Metin Yeğin’in konuşmacı olarak katılacağı panelin başlangıcında TMMOB Adana İKK’nın Adana’ya ilişkin sunumu yer alacak. Oturum başkanlıklarını MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı ve TMMOB Adana İKK Sekreteri Nazım Biçer’in yapacağı panelin sonunda, TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Bahattin Şahin’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan forumda konuyla ilgili sözü olan tüm Adanalılar görüşlerini dinleyicilerle paylaşabilecekler.

Nazım Biçer açıklamasında, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin, çağdaş yaşamın gerektirdiği kentsel yaşam kalitesine ulaşılabilmesi için kentlere ilişkin sorumluluğunu yerine getirmeyi, mevcut politika ve uygulamalardan farklı bakış açıları sunmayı ve kentlerin daha yaşanabilir niteliklere kavuşmasını hedeflediğini ifade etti.

Yerel yönetimlerin, siyasal katılımın ve doğrudan demokrasinin geliştirildiği toplumsal süreçlerin alanı olarak ele alınması gerektiğini; böylesi bir yerel yönetim alanının yaratılmasının öncelikle halkın örgütlü katılım ve denetiminden geçtiğini vurgulayan Nazım Biçer açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“TMMOB; halkın siyasal temsiline değil, siyasetten dışlanmasına dayanan ve örgütsüzleşmesini dayatan mevcut sürece karşı, halkın demokratik katılım ve denetim kanallarının açıldığı yeni bir siyasal ortamın yaratılmasının önemine inanmaktadır.

Bu anlayış doğrultusunda TMMOB Adana İKK olarak 9 Kasım’da yerel yönetim ve belediyecilik anlayışının tartışıldığı, Adana’nın kent sorunlarına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı, farklı noktalardan yaklaşımların ve arayışların konuşulduğu‘Yerel Yönetimler ve Kent’ panelini gerçekleştireceğiz.

Yapacağımız bu çalışmayla, ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda hâkim yerel yönetim politikalarına karşıt politikaların Adana’da tartışma ortamı bularak yaklaşan yerel seçimlerde daha da önem arz eden fikri zenginleşmeyi sağlamasını amaçlamaktayız.

Adanalıları, 9 Kasım 2013 tarihinde, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştireceğimiz panelimize katılmaya çağırıyoruz.”