Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Nazım Biçer ve Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Adana Şube Başkanı Ulaş Çetinkaya, Adanalıları ‘Yerel Yönetimler ve Kent’ Paneli’ne davet etti.
9 Kasım Cumartesi günü, Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek ‘Yerel Yönetimler ve Kent’ paneli öncesi Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaret eden Biçer ve Çetinkaya, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Genel Sekreter M.Ömer Üney’le görüştü.
Panelin başlangıcında Adana’ya ilişkin görüşleri kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten İKK Sekreteri Nazım Biçer, “TMMOB, yaklaşan yerel seçimler öncesinde, demokratik katılıma açık, çağdaş bir yerel yönetim anlayışı geliştirilmesini tarihsel önemde görmektedir” dedi.

TMMOB’nin uzunca bir süredir değişik kentlerde yaptığı çalışmaların yaşadığımız kentlerin çağdaş toplumlara yakışır biçimde yönetilmediğini gösterdiğini ifade eden Biçer, şunları söyledi:

“Kentlerde sağlık, çevre, altyapı, ulaşım, barınma, ısınma, eğitim, kültür ve benzeri birçok konuda sorunlar bulunmaktadır. Diğer yandan, kentlerimiz deprem, sel, heyelan ve yangın gibi afetlere hazırlıklı değildir. Bu durum mevcut yerel yönetim anlayışımız içerisinde toplumsal çıkarların ve insan yaşamının yeterince önemsenmediğinin en açık göstergesidir. TMMOB, kentlerimizde var olan sorunların aşılması, sağlıklı kentsel çevrelerin üretilmesi ve kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesini, kent halkının ve meslek örgütlerinin demokratik katılımını ve denetimini sağlayacak bir anlayışın geliştirilmesini, öncelikli ve temel gerek olarak görmektedir. TMMOB Adana İKK olarak, 9 Kasım Cumartesi günü, Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro salonunda “Yerel Yönetimler ve Kent” paneli düzenleyeceğiz.  Panelin başlangıcında Adana’ya ilişkin görüşlerimizi Adana kamuoyuyla paylaşacağız. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Soğancı da aramızda olacak. Konuşmacıların ardından, panel sonunda Adana’daki tüm örgütlenmelerin, Adanalıların görüşlerini paylaşabilecekleri, duyurabilecekleri bir forum gerçekleştireceğiz. Adana’daki tüm kesimlerin, Adanalıların, basının panele katılımını önemsiyoruz ve geniş katılımın sağlanması için desteklerinizi bekliyoruz.”

ÇETİNKAYA’DAN ÇAĞRI VAR
TMMOB Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Ulaş Çetinkaya ise panelin sonunda düzenlenecek forumda Adanalıların akıllarındaki sorulara yanıt arayabileceğini söyledi. Çetinkaya, “Panelimiz ve forum sadece teknik konuları içermeyecek. Kentimizin sosyal gelişimi açısından önemli bir toplantı düzenleyeceğiz ve tüm Adanalıların kente sahip çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Ziyareti için Biçer ve Çetinkaya’ya teşekkür eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Adana’nın özel bir öneme sahip olduğunu ve kente katkı koyan herkesin yanında olduklarını söyledi.